Saimaa Travel
Varaa nyt!

Viehättävä Viipuri on ostosmatkailijalle pieni paratiisi.

Tavarataloista ja lukuisista pikkuliikkeistä teet edullisia ostoksia: pellavaa, kenkiä, laukkuja, kristallia, kosmetiikkaa, makeisia - ja kaikkea muuta mahdollista. Kauppahallissa voit aistia vilkasta vanhanajan tunnelmaa, sieltä löytyvät niin kristallit, pellavat kuin venäläisen keittiön herkutkin. Vanhan kaupungin kujilta löytyy ihastuttavia pikkuputiikkeja, joista voi ostaa kenkiä, laukkuja ja matkamuistoja. Vanhassa kaupungissa lähellä Viipurin linnaa on avattu Riga Soap Manufacture -kauppa, jossa myydään käsintehtyjä saippuoita.

Ostosmatkailijan kannattaa tutustua kävelykatu Prospekt Leninan (ent. Torkkelinkatu) kivijalkakauppojen valikoimiin. Kauppatorilta lähtevä katu ulottuu aina Patterimäelle asti ja sen varrelta löytyy monia mielenkiintoisia kauppoja ja putiikkeja. Matkan varrella voi pyörähtää myös Punaisen torin (ent. Punaisen lähteen tori) ympärillä oleviin kauppoihin. Niistä löytyy mm. vaatteita, koruja, kosmetiikkaa ja leluja.

Viipurissa voi tehdä edullisia kosmetiikkaostoksia. Rive Gauche -ketjun kosmetiikkaliike sijaitsee Punaisen lähteen torin laidassa ja on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka.

Suosittelemme Viipurissa esimerkiksi näitä ostospaikkoja:

Ostoksille Viipuriin

Kauppahalli

Kauppahalli Pyöreän Tornin vieressä on monelle tuttu ostospaikka, mistä voi ostaa miltei kaikkea. Suosittuja tuliaisia ovat esim. makeiset ja etikkasäilykkeet, pellavatuotteet, neuleet, astiat ja kristallit. Kauppahallista löytyy myös matkamuistoja joka lähtöön, niin maatuskoita kuin korejakin.

Tavaratalo Karusel

Ulitsa Gospitalnaja 1
Karusel sijaitsee n. 1 km kaupungin keskustan ulkopuolella, Viipurin linnan takana kaupungista päin katsottuna. Tavaratalosta löytyy elintarvikkeiden lisäksi taloustavaroita, astioita, leluja sekä kenkiä ja vaatteita.

Rive Gauche -kosmetiikkaliike

Ulitsa Severnaja 12
Rive Gauche -ketjun kosmetiikkaliikkeessä voit tehdä edullisia löytöjä. Valikoimista löytyvät niin suomalaisille tuttu Lumene kuin kansainväliset kosmetiikkabrändit Chanelista Dioriin.

Pellavakauppa

Moskovskij Prospekt 1
Pellavakankaita kaikissa mahdollisissa väreissä sekä valmiita pellavavaatteita, pöytäliinoja, laudeliinoja, lakanoita, vuodevaatteita jne.
Ostoksille Viipuriin

Lelukauppa Igruski

Leningradskoe Shosse 1
Kattava valikoima leluja kaikenikäisille lapsille.

Herkkukauppa Wiborg

Ulitsa Krepostnaja 3
Keskiaikaiseen tyyliin sisustetussa kaupassa myydään paikallisia herkkuja, kuten Viipurin rinkeleitä, juustoja, hunajaa ja makkaroita. Matkamuistoksi voi hankkia myös mm. keskiajan tyyliin tehtyjä saviastioita.

Kristall

Prospekt Lenina 12
Votkatehtaan myymälä, jossa vodkaa myydään paitsi pulloissa, myös upeissa keramiikkakarahveissa.
Ostoksille Viipuriin

Käsityökauppa

Ulitsa Progonnaja 1
Viehättävä pieni matkamuistomyymälä sijaitsee lähellä kauppatoria, linnalle vievän kadun varrella. Täältä voit ostaa perinteisiä käsitöitä - koruja, neuleita, tauluja jne.

Tavaratalo "Dom torgovli"

Prospekt Lenina 11
Prospekt Leninan eli entisen Torkkelinkadun Kauppahallia vastapäisessä päädyssä oleva 2. kerroksinen tavaratalo, jossa myydään vaatteita, kenkiä, laukkuja, elektroniikkaa, huonekaluja yms.

Ajankohtaista

Viisumivapaat risteilyt Viipuriin peruttu 2020

Matkustusrajoitukset Venäjän ja Suomen välillä jatkuvat edelleen koronapandemian vuoksi. Tästä johtuen joudumme perumaan viisumivapaat risteilyt Viipuriin myös loppukesän osalta.

Jatka lukemista

Venäjän viisumien käsittely keskeytynyt

Venäjän konsulaatit Suomessa ovat toistaiseksi keskeyttäneet asiakirjojen vastaanoton ja kaikkien viisumien myöntämisen ulkomaiden kansalaisille.

Jatka lukemista

Työskentelemme etänä

Saimaa Travelin toimisto on suljettu asiakkailta toistaiseksi.

Meidät tavoittaa sähköpostitse saimaatravel@saimaatravel.fi tai puhelimitse 05-5410 100 arkisin ma-pe 10-13.

Jatka lukemista

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme

* pakollinen kenttä