Saimaa Travel
Varaa nyt!

Saimaa Travel Oy:n lisä- ja erityisehdot yksittäismatkustajille

Ehdot voimassa 1.7.2018 alkaen tehtyihin varauksiin.
Noudatamme Yleisiä matkapakettiehtoja, joita alla olevat lisä- ja erityisehdot täydentävät.

Ilmoittautuminen ja maksun suoritus

Matkoille tulee ilmoittautua hyvissä ajoin. Matkustajan tulee suorittaa matkan hinta Saimaa Travel Oy:n lähettämän laskun mukaisesti. Varausmaksu erääntyy viikon kuluttua varauksesta. Internetin kautta tehdyissä varauksissa varausmaksu suoritetaan varausta tehtäessä. Matkustajan ja matkanjärjestäjän välinen sopimus syntyy, kun matkustaja on suorittanut varausmaksun. Matkanjärjestäjällä on oikeus peruuttaa varaus, ellei varaus- tai loppumaksua ole suoritettu sovittuna maksupäivänä. Maksamattoman laskun takia perutusta varauksesta ilmoitetaan asiakkaalle. Matkustajan tulee aina ottaa yhteys matkanjärjestäjään halutessaan perua varauksen.

Varausmaksu määräytyy matkan hinnan perusteella seuraavasti:

Venäjälle suuntautuvat matkat:

Matkan hinta

Varausmaksu

alle 120 €

30 €

120 – 200 €

50 €

yli 200 €

80 €

Loppuerä matkan hinnasta on suoritettava viimeistään 28 vuorokautta ennen matkan alkua. Jos matkan alkuun on vähemmän kuin 28 vuorokautta, maksetaan matkan koko hinta varattaessa. Junamatkoissa varausmaksu voi olla yllä mainittua suurempi riippuen junalipun hinnasta. Junalippujen varaaminen on mahdollista aikaisintaan 90 vrk ennen lähtöpäivää. Junalippuvaraus on heti sitova, eikä sitä varauksen jälkeen voi perua tai muuttaa kuluitta.

Verkkokaupassa maksaminen tapahtuu turvallisesti SSL-suojatulla lomakkeella. Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.

Peruutusehdot

Matkustajalla on oikeus peruuttaa matka milloin tahansa ennen matkan alkamista. Tällöin matkanjärjestäjällä on oikeus periä peruutusmaksu seuraavasti:

  • Toimistokulut, kun matka peruutetaan viimeistään 45 vrk ennen matkan alkua.
  • Varausmaksu, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 45 vrk, mutta viimeistään 21 vrk ennen matkan alkua.
  • 50% matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 21 vrk, mutta viimeistään 7 vrk ennen matkan alkua.
  • 75% matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 7 vrk, mutta viimeistään 3 vrk ennen matkan alkua.
  • 95% matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 3 vrk ennen matkan alkua.

Matkustajalla on toimistokulut maksamalla oikeus luovuttaa varaamansa matka toiselle henkilölle, joka täyttää matkalle osallistumista koskevat ehdot. Luovutuksesta on ilmoitettava matkanjärjestäjälle viimeistään 5 vrk ennen matkan alkua. Matkustaja ei ole oikeutettu hinnanpalautukseen, mikäli hän ei ilmesty lähtöpaikalle eikä ole peruuttanut matkaansa ennen lähtöä tai jos matka peruuntuu viranomaisen evätessä viisumin tai passin puuttuminen tai viallinen passi estää matkalle osallistumisen. Konsulaattiin toimitettuja viisumianomuksia ei voi peruuttaa, eikä viisumin hintaa palauteta. Peruutus- ja nimenmuutostapauksissa on matkanjärjestäjällä oikeus periä korvaus jo ennakkoon maksetuista palveluista (esim. viisumit, junaliput, hotellit ja agenttipalvelut). Peruutuksen vastaanottopäiväksi hyväksytään vain arkipäivät (ma-pe) toimiston aukioloaikana. Tee ruokailu- ja retkivaraukset viisumivapaille matkoille matkavarauksen yhteydessä. Jos retkiä tai ruokailuja lisätään varaukselle jälkikäteen tai muutetaan lähtöpäivää, peritään muutoskulut 10 € / varaus.

Matkanjärjestäjän oikeus peruuttaa matka

Seuramatkojen toteuttamiseen vaaditaan vähimmäismäärä matkustajia. Matkanjärjestäjällä on oikeus peruuttaa matka, jos matkalle ei ole ilmoittautunut sen toteuttamisen edellyttämää matkustajamäärää. Miniloma Viipurissa ja Miniristeily Viipurissa -matkojen peruuttamisesta ilmoitetaan viimeistään 7 vuorokautta ennen matkan alkua ja Viipurin ja Pietarin Kaupunkiloma -matkoista, KHL-matka Pietariin- matkoista sekä Pietarin seuramatkoista viimeistään 14 vuorokautta ennen matkan alkua.

Hinnan muutokset

Matkanjärjestäjällä on sopimuksen syntymisen jälkeen oikeus muuttaa matkan hintaa, mikäli viranomaismaksut tai kuljetuskustannukset muuttuvat tai mikäli matkan hinnoittelussa käytetyn valuutan arvo suhteessa euroon muuttuu. Matkanjärjestäjällä on oikeus tarjota viime hetken alennusmatkoja. Alennetut hinnat ovat voimassa siitä päivästä lukien, kun ne on julkistettu ja ne eivät koske aiemmin tilattuja matkoja.

Matkanjärjestäjän oikeus tehdä muutoksia esitetietoihin ja matkaohjelmaan

Matkanjärjestäjällä on oikeus muuttaa hotellia, kuljetusvälinettä ja aikataulua tai tehdä ohjelmaan muita muutoksia, jotka eivät olennaisesti muuta matkan luonnetta.

Toimistokulut

Toimistokulut ovat 20 euroa, kun matkan hinta on alle 150 euroa ja 50 euroa, kun matkan hinta on 151 – 500 euroa ja 80 euroa, kun matkan hinta on yli 500 euroa. Ryhmille ovat omat ryhmäehdot, jotka ovat saatavilla toimistostamme. Muilta osin noudatamme Yleisiä matkapakettiehtoja.

Vakuus on asetettu Suomessa kuluttajavirastolle:

Kilpailu- ja kuluttajavirasto
Siltasaarenkatu 12 A
00530 Helsinki
puhelin: 029 505 3000
s-posti: kirjaamo@kkv.fi

Lisä- ja erityisehdot ryhmille

Ehdot voimassa 1.8.2018 alkaen tehtyihin varauksiin.
Noudatamme Yleisiä matkapakettiehtoja, joita alla olevat lisä- ja erityisehdot täydentävät.

Ryhmäksi katsotaan seurue, joka käsittää vähintään 10 aikuista matkustajaa, jotka lähtevät yhteisillä matkajärjestelyillä samalle matkalle.

Matkatarjous/vahvistus

Ryhmän hyväksymästä matkatarjouksesta ilmenee matkan hintaan sisältyvät palvelut. Ryhmän yhteyshenkilö on velvollinen tiedottamaan ryhmän jäsenille matkaohjelman, matkan hintaan sisältyvät palvelut, viisumin anomiseen liittyvät asiat, matkaehdot ja mahdolliset matkaohjelman muutokset. Ryhmän yhteyshenkilö on velvollinen tiedottamaan ryhmän jäsenille myös matkan hinnan muutokset, jos ryhmän lopullinen koko on hyväksytyssä matkatarjouksessa ollutta henkilömäärää pienempi. Varaukseen voi tehdä muutoksia ainoastaan ryhmän yhteyshenkilö yksin tai yhdessä muutosta haluavan kanssa.

Ilmoittautuminen ja maksut

Varausmaksut ovat seuraavat, ellei toisin sovita:

Venäjälle suuntautuvat matkat

Matkan hinta

Varausmaksu

alle 120 €

30 €

120 – 200 €

50 €

yli 200 €

80 €

Varaus on sitova, kun ryhmätarjous on hyväksytty ja vahvistettu. Varausmaksu erääntyy maksettavaksi n. 1 viikon sisällä, ellei toisin sovita. Suorittamalla varausmaksun asiakas hyväksyy Yleisiin matkapakettiehtoihin sekä Saimaa Travel Oy:n erityisehtoihin sisältyvät määräykset. Loppusumma tulee maksaa 45 vrk ennen matkan alkua. Mikäli lähtöpäivään on vähemmän kuin 45 vrk, tulee matkan hinta suorittaa välittömästi. Junalippujen varaaminen on mahdollista 90 vrk ennen lähtöpäivää. Junaliput on maksettava 10 vrk kuluessa varaamisesta. Jos lähtöön on alle 14 vrk tulee junaliput maksaa heti.

Laskutuslisä

Mikäli laskutamme jokaisen lähtijän erikseen, perimme laskutuslisän 7 € / lasku. Ryhmän yhteisestä kertalaskusta emme peri laskutuslisää.

Hinnat

Hintaan sisältyvät vain ne palvelut, jotka mainitaan matkatarjouksessa tai vahvistuksessa.

Nimilista

Ryhmän lopullinen osallistujalista huonejakoineen, ruoka-allergioineen ja muine erityistoivomuksineen tulee toimittaa matkatoimistoomme viimeistään 2 viikkoa ennen matkaa. Tämän jälkeen tehtävistä muutoksista matkatoimistolla on oikeus periä toimistokulut.

Toimistokulut

Toimistokulut muutos- ja peruutustapauksissa ovat
20 € / henkilö, kun matkan hinta on alle 150 €
50 € / henkilö, kun matkan hinta on 151–500 €
80 € / henkilö, kun matkan hinta on yli 500 €

Peruutukset

Peruutuksen vastaanottopäiväksi hyväksytään vain arkipäivät (maanantai-perjantai) toimiston aukioloaikana klo 9.00–17.00. Peruutus on ilmoitettava kirjallisena.
Ryhmän voi kokonaisuudessaan perua 60 vrk ennen matkan alkua maksamalla toimistokulut.

  • 60–45 vrk ennen matkan alkua ryhmällä on oikeus peruuttaa 20 % varatuista paikoista, tämän ylittävistä perutuista paikoista peritään toimistokulut / peruttu paikka.
  • 44–31 vrk ennen matkan alkua veloitetaan peruutuskuluina varausmaksu.
  • 30–16 vrk ennen matkan alkua peritään 50 % matkan hinnasta.
  • Alle 16 vrk ennen matkan alkua peritään 95 % matkan hinnasta.

Junalippujen peruutusehdot

Ilmoitetaan tapauskohtaisesti.

Lisäksi matkan-järjestäjällä on oikeus periä korvaus jo ennakkoon maksetuista palveluista (esim. viisumit, junaliput, hotellit ja agenttipalvelut). Mikäli seurueen jäsen peruuttaa matkan, on matkanjärjestäjällä oikeus periä majoituksen vajaakäyttökulut joko peruuttajalta tai ryhmältä.

Matkustajalla ei ole oikeutta takaisinmaksuun käyttämättä jättämistään palveluista. Matkustajalla ei myöskään ole oikeutta takaisinmaksuun, mikäli hän ei ilmesty lähtöpaikalle matkaohjelmassa ilmoitettuna aikana eikä ole peruuttanut matkaansa ennen lähtöä. Matkustaja ei ole oikeutettu hinnanpalautukseen, jos passin puuttuminen tai rikkoutunut passi estää matkalle osallistumisen. Konsulaattiin toimitettuja viisumianomuksia ei voi peruuttaa, eikä viisumin hintaa palauteta.

Hotellimajoitus

Kansainvälisten määräysten mukaan huoneen saa yleensä käyttöön klo 14.00 tai 15.00. Huoneen luovutus tapahtuu useimmiten klo 12.00 mennessä.

Matkan toteutuminen ja ryhmän koon vaikutus hintaan

Ryhmämatkojen toteutumiseen vaaditaan aina vähimmäismäärä matkustajia. Matkanjärjestäjällä on oikeus peruuttaa matka, mikäli matkalle ei ole ilmoittautunut sen toteuttamisen edellyttämää määrää matkustajia. Mikäli matkatarjous on laskettu tietyllä lähtijämäärällä ja matkustajien lopullinen määrä on tarjouksessa ilmoitettua pienempi, on matkanjärjestäjällä oikeus hinnan korotukseen.

Matkavakuutus

Kehotamme hankkimaan matkavakuutuksen, johon sisältyy riittävä peruutusturva. Peruutusturvan kattavuus kannattaa tarkistaa vakuutusyhtiöltä.

Passi ja viisumi ja rokotukset

Matkustajat ovat itse vastuussa passin ja rokotusten hankkimisesta. Matkanjohtajan tulee tarkistaa, että ryhmän jäsenten matka-asiakirjat ovat voimassa. Matkustaja ei ole oikeutettu hinnanpalautukseen, jos passin puuttuminen tai rikkoutunut passi estää matkalle osallistumisen. Konsulaattiin toimitettuja viisumianomuksia ei voi peruuttaa, eikä viisumin hintaa palauteta.
Rokotussuositukset www.thl.fi.

Valitukset

Mahdolliset matkaa koskevat valitukset ja huomautukset tulee tehdä välittömästi aiheen ilmaannuttua kohteessa matkanjärjestäjän edustajalle tai sille taholle, jonka suorituksessa virhe ilmenee. Vahingonkorvausvaatimukset on tehtävä aina kirjallisesti matkanjärjestäjälle viimeistään 2 kk matkan päättymisen jälkeen ja matkanjärjestäjällä on aikaa 2 kk käsitellä valitus.

Muilta osin noudatetaan Yleisiä matkapakettiehtoja.

Vakuus asetettu Suomessa Kilpailu- ja kuluttajavirastolle:

Kilpailu- ja kuluttajavirasto
Siltasaarenkatu 12 A
00530 Helsinki
puhelin: 029 505 3000
s-posti: kirjaamo@kkv.fi

Vastuullinen matkanjärjestäjä Saimaa Travel Oy, ellei toisin ilmoiteta.

Ajankohtaista

Viisumivapaat risteilyt Viipuriin peruttu 2020

Matkustusrajoitukset Venäjän ja Suomen välillä jatkuvat edelleen koronapandemian vuoksi. Tästä johtuen joudumme perumaan viisumivapaat risteilyt Viipuriin myös loppukesän osalta.

Jatka lukemista

Venäjän viisumien käsittely keskeytynyt

Venäjän konsulaatit Suomessa ovat toistaiseksi keskeyttäneet asiakirjojen vastaanoton ja kaikkien viisumien myöntämisen ulkomaiden kansalaisille.

Jatka lukemista

Työskentelemme etänä

Saimaa Travelin toimisto on suljettu asiakkailta toistaiseksi.

Meidät tavoittaa sähköpostitse saimaatravel@saimaatravel.fi tai puhelimitse 05-5410 100 arkisin ma-pe 10-13.

Jatka lukemista

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme

* pakollinen kenttä