Saimaa Travel
Varaa nyt!

Hyväntuulinen ja kansainvälinen yliopistokaupunki näyttää parhaat puolensa Saimaalta, M/S Carelian Viipurin risteilyillä.

Lappeenranta tunnetaan ystävällisenä hyväntuulisten ihmisten kaupunkina, jossa yhdistyvät luonnonkauneus ja iloinen karjalainen luonne. Kesäaikaan kaupunki on todellinen helmi ja suomalaisten kesäkaupungien ehdotonta eliittiä.

Lappeenrannan sijainti Euroopan suurimman sisävesialueen etelärannalla on ihanteellinen. Oikeastaan Saimaa sekä alkaa Lappeenrannan satamasta, että päättyy sinne. Saimaa puolestaan vaikuttaa kaikkeen paikalliseen olemiseen ja tekemiseen; kautta aikojen ovat Saimaan aallot kantaneet rannoilleen hyvinvointia ja elämäniloa.

Kaikki Venäjän matkat, Viipurin risteilyt sekä monipuoliset Saimaan risteilyt saat Saimaan Matkaverkosta.

Lappeenrannan nähtävyyksiä

Saimaan kanava

Vuoksen vesistö, eli Saimaan järvialue, on koko Suomen suurin ja kulkukelpoisin sisävesistö. Yksi Etelä-Karjalan tunnetuimmista nähtävyyksistä on Saimaan kanava, joka yhdistää Vuoksen vesistön Itämereen. Kanavan rakentaminen aloitettiin jo vuonna 1845 ja se vihittiin käyttöön vuonna 1856. Paras tapa kokea Saimaan kanava on lähteä kanavaristeilylle vaikka koko kanavan läpi Viipuriin asti.

Lappeenrannan linnoitus

Lappeenrannan linnoittaminen aloitettiin ruotsalaisten toimesta 1720-luvulla, myöhemmin sitä jatkoivat venäläiset. Tänä päivänä Lappeenrannan Linnoitus on suosittu matkailukohde. Siellä sijaitsevat Etelä-Karjalan museo, Etelä-Karjalan taidemuseo sekä Ratsuväkimuseo, Suomen vanhin ortodoksinen kirkko ja erilaisia käsityöläisten puoteja. Linnoituksen rakennukset ovat pääosin Venäjän vallan ajalta, 1700- ja 1800-luvuilta. Linnoituksesta löytyy myös suosittu, todellinen vanhan ajan kahvila Majurska sekä kulttuuri- ja tapahtumakeskus Kehruuhuone.

Lappeenrannan Hiekkalinna

Joka kesä jo vuodesta 2004 Lappeenrannan satamaan on kohonnut Suomen suurin hiekkalinna ja se seisoo paikallaan Linnoitusniemen kärjessä aina koko kesän. Linnan rakentamiseen käytetään noin 3 miljoona kiloa hiekkaa ja sen yhteydessä on jättisuuri hiekkalaatikko, jossa pienet taiteilijat voivat toteuttaa itseään. Hiekkalinnassa on paljon nähtävää ja koettavaa kaiken ikäisille vierailijoille: ostoskojuja, lastenteatteria, leikkipuisto ja paljon muuta.

Etelä-Karjalan museo ja Lappeenrannan taidemuseo

Etelä-Karjalan museo on Etelä-Karjalan alueen maakuntamuseo, ja sen perusnäyttelyssä "Kolme karjalaista kaupunkia" esitellään Lappeenrannan, Viipurin ja Käkisalmen kaupunkien historiaa keskiajalta nykypäivään asti. Perusnäyttelyssä on lisäksi esillä ympäröivän alueen esi- ja paikallishistoriaa ja elinkeinoja sekä upean nostalginen Viipurin pienoismalli. Vuonna 1965 toimintansa Lappeenrannan linnoituksessa aloittanut Lappeenrannan taidemuseo on myös Kaakkois-Suomen aluetaidemuseo. Museon kokoelmista löytyy suomalaista taidetta 1800-luvun puolivälistä nykypäivään.

Ylämaa

Lappeenrantaan kuuluva Ylämaan alue tarjoaa matkailijalle nähtävää ja koettavaa. Ylämaan kuuluisassa jalokivikylässä voi tutustua kansalliseen jalokiveemme spektroliittiin jalokivikierroksella. Nähtävää riittää, sillä vierailla voi jalokivikylässä, jalokivimuseossa tai kivisepänpajoissa. Louhoskäynnillä on mahdollista poimia oma spektroliitti. Jalokivien lisäksi Ylämaalla voi ihailla luontoa ja nauttia sen rauhasta luonnonkohteissa.

Lisää Lappeenrannan ja Etelä-Karjalan alueen nähtävyyksiä löydät osoitteista:

gosaimaa.com
visitlappeenranta.fi


Reittimatka Lappeenranta ↔ Viipuri

Kaksi Viipuria - Välissä Saimaan kanava

Ajankohtaista

Viisumivapaa risteilykausi on käynnissä – hyödynnä tarjouksemme

Risteilykausi on nyt parhaimmillaan! Varaa ajoissa niin varmistat paikkasi kesän mukavimmalle lomaristeilylle!

Jatka lukemista

Kesätoimistomme avattu

Kesätoimistomme Lappeenrannan satamassa, Kipparinkatu 7, on avattu. Aukioloaika molemmissa toimistoissa on ma-pe 9-17. Tervetuloa!

Jatka lukemista

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme

* pakollinen kenttä