Saimaa Travel
Lappeenrannan satama

Lappeenranta tunnetaan ystävällisenä hyväntuulisten ihmisten kaupunkina, jossa yhdistyvät luonnonkauneus ja iloinen karjalainen luonne.

Kesäaikaan kaupunki on todellinen helmi ja suomalaisten kesäkaupungien ehdotonta eliittiä.

Lappeenrannan sijainti Euroopan suurimman sisävesialueen etelärannalla on ihanteellinen. Oikeastaan Saimaa sekä alkaa Lappeenrannan satamasta, että päättyy sinne. Saimaa puolestaan vaikuttaa kaikkeen paikalliseen olemiseen ja tekemiseen; kautta aikojen ovat Saimaan aallot kantaneet rannoilleen hyvinvointia ja elämäniloa.

gosaimaa.com
visitlappeenranta.fi

tapahtumat.ekarjala.fi

Nähtävää Lappeenrannassa ja lähiseudulla:


Saimaan kanava

Saimaan kanava

Vuoksen vesistö, eli Saimaan järvialue, on koko Suomen suurin ja kulkukelpoisin sisävesistö. Yksi Etelä-Karjalan tunnetuimmista nähtävyyksistä on Saimaan kanava, joka yhdistää Vuoksen vesistön Itämereen. Kanavan rakentaminen aloitettiin jo vuonna 1845 ja se vihittiin käyttöön vuonna 1856. Paras tapa kokea Saimaan kanava on lähteä kanavaristeilylle vaikka koko kanavan läpi Viipuriin asti.

Lappeenrannan linnoitus

Lappeenrannan linnoittaminen aloitettiin ruotsalaisten toimesta 1720-luvulla, myöhemmin sitä jatkoivat venäläiset. Tänä päivänä Lappeenrannan Linnoitus on suosittu matkailukohde. Siellä sijaitsevat Etelä-Karjalan museo, Etelä-Karjalan taidemuseo sekä Ratsuväkimuseo, Suomen vanhin ortodoksinen kirkko ja erilaisia käsityöläisten puoteja. Linnoituksen rakennukset ovat pääosin Venäjän vallan ajalta, 1700- ja 1800-luvuilta. Linnoituksesta löytyy myös suosittu, todellinen vanhan ajan kahvila Majurska sekä kulttuuri- ja tapahtumakeskus Kehruuhuone.

Hiekkalinna

Joka kesä jo vuodesta 2004 Lappeenrannan satamaan on kohonnut Suomen suurin hiekkalinna ja se seisoo paikallaan Linnoitusniemen kärjessä aina koko kesän. Hiekkalinnan alueella on mm. lasten leikkipaikka. Hiekkalinnalta voi vuokrata kanootteja, kajakkeja, SUP-lautoja ja pyöriä.

Saimaarium

Järvimaailma Saimaariumista löydät Suomen monipuolisimman järviluonto- ja ympäristönäyttelyn. Järviemme ekologia, saimaannorpan ja uhanalaisten lohikalojen suojelu ja Saimaan luonnon salaisuudet avautuvat kiehtovina kuvina ja tarinoina. Kosketusnäytöillä voit katsella upeita 360-kuvia luontokohteista. Näet täytetyn Halla-norpan, akvaarioissa uiskentelevat järvikalat ja vesiötökät.

Linnoitus, Majurskan talo
Linnoitus

Etelä-Karjalan museo ja Lappeenrannan taidemuseo

Etelä-Karjalan museo toimii Linnoituksen pohjoiskärjessä jykevissä, harmaissa kivimakasiineissa, entisissä tykkivarikon tiloissa. Vuoden 2020 alusta perusnäyttely puretaan ja näyttelysalissa tehdään laaja peruskorjaus. Vaihtuvien näyttelyiden tila on avoinna. Museon yleisömagneetiksi muodostunutta Viipurin pienoismallia voi ennen uuden näyttelyn valmistumista katsella kiertoajelu Viipurissa -filmiltä.
Lappeenrannan taidemuseo toimii Lappeenrannan Linnoituksessa vanhoissa, vuonna 1798 rakennetuissa kasarmirakennuksissa vastapäätä ortodoksikirkkoa. Vuonna 1965 toimintansa aloittanut taidemuseo on myös kuvataiteen aluetaidemuseo Kaakkois-Suomessa. Museon kokoelmista löytyy suomalaista taidetta 1800-luvun puolivälistä nykypäivään.

Ratsuväkimuseo

Ratsuväkimuseo toimii Lappeenrannan kaupungin vanhimmassa rakennuksessa, joka rakennettiin vuonna 1772 venäläisen varuskunnan vartiotuvaksi. Myöhemmin rakennuksessa toimivat mm. vankilan myymälä, Lappeenrannan kaupungin museo ja yleisradion aluekeskus. Ratsuväkimuseo perustettiin Lappeenrannan kaupungin ja Uudenmaan Rakuunapataljoonan sekä ratsuväen perinneyhdistysten yhteistoiminnan tuloksena. Museo avattiin vuonna 1973.

Ilmailumuseo

Karjalan Ilmailumuseo sijaitsee Lappeenrannan lentokenttäalueella. Museo koostuu kahdesta näyttelyhallista, joissa on näytteillä hävittäjäkoneiden lisäksi ilmailuun liittyvää pienesineistöä.
Hallin vitriineissä on nähtävillä muun muassa lentokonemittareita, turbiinin siipiä sekä toisen maailmansodan ilmataisteluissa mukana olleiden pommikoneiden osia. Museon ulkoalueella säilytetään museolentokoneita.

Lappeenrannan ortodoksinen kirkko
Pulsa

Pulsan asema

Pulsan asema sijaitsee keskellä kaunista maalaismaisemaa 24 km Lappeenrannan keskustasta. Asemalla toimii tunnelmallinen kahvila, sisustusmyymälä ja aamiaismajoitusta.

Ylämaa

Lappeenrantaan kuuluva Ylämaan alue tarjoaa matkailijalle nähtävää ja koettavaa. Ylämaan kuuluisassa jalokivikylässä voi tutustua kansalliseen jalokiveemme spektroliittiin jalokivikierroksella. Nähtävää riittää, sillä vierailla voi jalokivikylässä, jalokivimuseossa tai kivisepänpajoissa. Louhoskäynnillä on mahdollista poimia oma spektroliitti. Jalokivien lisäksi Ylämaalla voi ihailla luontoa ja nauttia sen rauhasta luonnonkohteissa.

Rakuunamäki

Ratsuväelle 1880-luvun lopulla rakennettu Rakuunamäki on mielenkiintoinen matkailualue aivan keskikaupungin kyljessä. Rakuunamäen punatiilikasarmit huokuvat historiaa ja kertovat syntyaikojensa tarinaa, vaikka upseerien, aliupseerien ja varusmiesten asunnot ja kasarmirakennukset onkin otettu uuteen käyttöön. Rakuunamäellä sijaitsee mm. hotelli Rakuuna ja historiallinen Upseerikerho.

Kotkaniemi

Kotkaniemi on henkilöhistoriallinen kotimuseo, joka esittelee presidentti P. E. Svinhufvudin ja rouva Ellen Svinhufvudin elämää ja sekä Kotkaniemen tilan arkea Luumäellä (n. 15 min ajomatkan päässä Lappeenrannasta). Paikka oli presidentti Svinhufvudin pitkäaikaisin koti, jota hän piti tukikohtanaan valtiollisten tehtäviensä aikana ja jonne hän palasi niiden päätyttyä. Pehrin ja Ellenin ajalle palautetut kotimuseohuoneet ovat sisustettu alkuperäisin kalustein ja esinein. Kotkaniemen päärakennuksesta löytyvät kotimuseon lisäksi kahvila ja 1930-luvun asuun restauroitu puutarha piharakennuksineen.

hotelli Rakuuna

Ajankohtaista

Koronapassi käyttöön M/S Carelian pikkujouluissa

Kaikilta asiakkailta tarkistetaan koronapassi ja henkilöllisyystodistus ravintolalaivalle sisään tultaessa.

Jatka lukemista

Uusi osoite ja aukioloaika

Uusi osoitteemme on Kipparinkatu 1 Lappeenrannan satamassa.

Jatka lukemista

Puhelinnumeromme

Olemme tehneet päivityksiä puhelinnumeroihimme ja osa suorista puhelinnumeroista on poistunut käytöstä.

Jatka lukemista

Venäjän viisumit

Venäjä avasi lennot Suomen kansalaisille Pietariin ja Moskovaan tammikuun lopussa. Maarajoilla matkustusrajoitukset ovat edelleen voimassa. Suomen kansalaisten ja Suomessa pysyvästi asuvien kolmansien maiden kansalaisten on helmikuun 2021 alusta alkaen mahdollista anoa viisumia Venäjälle.

Jatka lukemista

Lahjakortit 2020 voimassa kaudet 2021 ja 2022

Kaikkien kesälle 2020 olevien lahjakorttien ja voucherien voimassaoloa on jatkettu niin, että ne ovat voimassa risteilykauden 2022 loppuun.

Jatka lukemista

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme

* pakollinen kenttä