Saimaa Travel
Varaa nyt!

Imatra tunnetaan Imatrankoskesta ja kaupungin läpi virtaavasta Vuoksesta.

Suomen suurin järvi Saimaa sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Imatran kaupunki sijaitsee vain kivenheiton päässä Venäjän rajalta.

Imatran Valtionhotelli ja Imatran kylpylä ovat matkaajille vanhoja tuttuja. Imatran keskusta jakautuu kolmeen kaupunginosaan, Imatrankoskeen, Mansikkalaan ja Vuoksenniskaan, joissa kaikissa on omat palvelunsa. Lappeenrannan ja Imatran välinen etäisyys on vaivaiset 36 kilometriä.

Nähtävyyksiä Imatralla

Imatra

Kolmen Ristin Kirkko

Alvar Aallon suunnittelema Kolmen Ristin Kikko valmistu vuonna 1957. Suomen modernin kirkkoarkkitehtuurin taidonnäyte on myös kansainvälisesti arvostettu kohde, jossa Aallon kädentyö näkyy selvästi.

Imatran taidemuseo

Imatran taidemuseon nykyiset tilat sijaitsevat arkkitehti Arto Sipisen suunnittelemassa Imatran kulttuurikeskuksessa, joka valmistui vuonna 1986. Taidemuseon kokoelma koostuu Imatran kaupungin ja Imatran taideyhdistyksen omistamista teoksista, joita yhteensä on yli 1400 teosta. Kokoelman painopiste on kotimaisessa 1900-luvun taiteessa.

Imatra

Imatran Valtionhotelli

Vuonna 1903 valmistunut Imatran Valtionhotelli on Usko Nyströmin suunnittelema taidonnäyte. Tämä jugendlinna sijaitsee Imatrankosken rannalla, mikä tekikin siitä Suomen suosituimman matkailukohteen heti valmistuttuaan.

Imatra

Imatrankoski

Imatrankoski syntyi tuhansia vuosia sitten, kun Saimaan vesimassat rikkoivat tiensä Salpausselän läpi. Tsaarinaikaan 1700 ja 1800 luvuilla Imatrankoski oli suuri nähtävyys Euroopassa ja matkailijoita tuli pitkien matkojenkin takaa katsomaan kosken kuohuja. Nykyään Imatrankoski kuohuu koskinäytöskaudella kesäiltaisin noin 20 min ajan. Näytöksen aikana vettä virtaa noin 500 000 litraa /s. Näytösten yhteydessä on mahdollista päästä tsaarin ajan tunnelmaan, kokeilemalla Imatra Express –vaijerirataa.

Ajankohtaista

Viisumivapaa risteilykausi on käynnissä – hyödynnä tarjouksemme

Risteilykausi on nyt parhaimmillaan! Varaa ajoissa niin varmistat paikkasi kesän mukavimmalle lomaristeilylle!

Jatka lukemista

Kesätoimistomme avattu

Kesätoimistomme Lappeenrannan satamassa, Kipparinkatu 7, on avattu. Aukioloaika molemmissa toimistoissa on ma-pe 9-17. Tervetuloa!

Jatka lukemista

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme

* pakollinen kenttä