Saimaa Travel

M/S Carelia vie Viipuriin

M/S Carelia liikennöi Saimaan kanavaa pitkin reitillä Lappeenranta-Viipuri-Lappeenranta toivottavasti taas kesällä 2022.

Laivan lähtöpaikan osoite Lappeenrannan matkustajasatamassa on Satamatie 3.

Sisääntulokannella on n. 40 maksutonta lukollista säilytyskaappia sekä isommille matkatavaroille hyllytilaa.

Laivan sisääntulokannella on tax-free myymälä, jossa on myynnissä makeisia, savukkeita, juomia, matkamuistoja ja pieni valikoima hajuvesiä. Tax-free myymälässä voi myös vaihtaa pieniä summia euroja (10-100 €) rupliksi, joka on ainut virallinen valuutta Venäjällä. Ruplat käyvät maksuvälineenä laivan myymälässä, mutta eivät laivan ravintolassa. Tax-free myymälässä ei myydä alkoholituotteita päivämatkustajille, koska matkustaja, jonka matka on kestänyt alle 24 tuntia, ei saa tuoda maahan alkoholijuomia. Tarkemmat tullimääräykset www.tulli.fi tai tax-free myymälästämme.

Laivan toisella kannella on seurusteluravintola, josta voi ostaa kahvia, teetä, pientä purtavaa ja virvokkeita (A-oikeudet). Tässä ravintolassa on usein myös musiikkiohjelmaa matkan aikana. Ravintolan takaovesta on kulku aurinkokannelle.

Laivan ravintoloissa ja tax-free myymälässä käyvät maksuvälineinä käteinen (euro), pankkikortit sekä Visa, EuroCard, MasterCard, Visa Electron ja Maestro. Pyydämme huomioimaan, että korttimaksuissa voi olla yhteyshäiröitä johtuen rajavyöhykkeestä ja kanavan suluista, joten risteilymatkalle kannattaa varata käteistä rahaa mukaan. Ruplilla voi maksaa ostoksia vain tax-free myymälässä.

Laivalla on risteilyemäntä, joka huolehtii kanavasta kertovista kuulutuksista matkan aikana. Risteilyemäntä jakaa matkan aikana matkustajille maahantulokortit ja niiden täyttöohjeet. Risteilyemännän puoleen voi kääntyä kaikissa laivan palvelua ja myös Viipuria koskevissa kysymyksissä.

M/S Carelia purjehtii Suomen lipun alla.

Laivan tekniset tiedot:

Rakennettu 1969, Husum, Saksa (entinen M/S Ostsee)
Laivan kotisatama vuodesta 1986 on Lappeenranta.
Pääkoneet 2 x 375kW
Nopeus 14 kn
393 BT
Syväys 2,30 m
Pituus 41 m ja leveys 8,5 m
Omistaja: Lappeenrannan Laivat Oy

Varaukset ja kyselyt puhelimitse 05 5410 100 tai sähköpostitse saimaatravel(at)saimaatravel.fi


Viisumivapaat risteilyt Venäjälle

Reittimatka Lappeenranta ↔ Viipuri

Ajankohtaista

Uusi osoite ja aukioloaika

Saimaa Travelin toimisto palvelee ma-pe klo 10-14. 

Jatka lukemista

Puhelinnumeromme

Olemme tehneet päivityksiä puhelinnumeroihimme ja osa suorista puhelinnumeroista on poistunut käytöstä.

Jatka lukemista

Venäjän viisumit

Venäjä avasi lennot Suomen kansalaisille Pietariin ja Moskovaan tammikuun lopussa. Maarajoilla matkustusrajoitukset ovat edelleen voimassa. Suomen kansalaisten ja Suomessa pysyvästi asuvien kolmansien maiden kansalaisten on helmikuun 2021 alusta alkaen mahdollista anoa viisumia Venäjälle.

Jatka lukemista

Lahjakortit 2020 voimassa kaudet 2021 ja 2022

Kaikkien kesälle 2020 olevien lahjakorttien ja voucherien voimassaoloa on jatkettu niin, että ne ovat voimassa risteilykauden 2022 loppuun.

Jatka lukemista

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme

* pakollinen kenttä