Saimaa Travel
Vaskiratsastaja

Passin voimassaolo

Passin on oltava voimassa vähintään 6 kk viisumin päättymispäivän jälkeen.

Viisumin rekisteröinti

Venäjälle saapuvan ulkomaalaisen on rekisteröitävä viisuminsa 7 arkivuorokauden kuluessa maahan saapumisesta. Rekisteröintiä ei tarvitse jos matka kestää alle 7 arkivuorokautta. Hotellien tulee rekisteröidä asiakkaansa aina, myös alle 7 arkivuorokautta kestävillä matkoilla. Jos yövyt hotellissa yli 7 arkivuorokautta, tarkista että hotellisi huolehtii rekisteröinnistäsi. Seuramatkoillamme rekisteröintimaksu kuuluu matkan hintaan.

Useimmat hotellit hoitavat rekisteröinnin automaattisesti, muutoin se on tehtävä kutsuvan organisaation avulla tai lähimmässä OVIR:ssa (miliisin passi- ja viisumitoimistossa). Viisumikutsun antanut organisaatio on velvollinen antamaan rekisteröintiohjeet. Lisätietoja saa viisumin hankkimisen yhteydessä toimistostamme.

Maahantulokortti

Venäjälle saapuvan ulkomaalaisen on täytettävä maahantulokortti (A- ja B-osa). Junalla matkustettaessa maahantulokortin saa konduktööriltä, M/S Carelian risteilyllä risteilyemännältä, muussa tapauksessa Venäjän rajaviranomaisilta. Kortti on säilytettävä koko matkan ajan. Maasta poistuttaessa maahantulokortin B-osa annetaan takaisin rajaviranomaisille.

Huom! Hotellit eivät majoita asiakasta, mikäli maahantulokorttia ei ole täytetty tai siitä puuttuu Venäjän rajaviranomaisten leima.

Tulliselvityslomake

Venäjälle mennessä tulliselvityslomaketta ei tarvitse täyttää, jos mukanasi olevan käteisvaluutan arvo on alle 10 000 USD. Mikäli käteistä valuuttaa on enemmän kuin yllämainittu summa tai mukanasi on muuta tullattavaa tavaraa, esim. soittimia tai työkaluja, täytetään tulliselvityslomake kahtena kappaleena. Tulliselvityksen jälkeen toinen täytetyistä lomakkeista palautetaan matkustajalle, ja se tulee säilyttää koko matkan ajan. Autonkuljettaja täyttää aina tulliselvityslomakkeen.

Tuliaistuontisäännöt

Tietoa tuotteiden tuomisesta Suomeen EU:n ulkopuolisista maista www.tulli.fi ja www.evira.fi

Liikennevakuutus

Venäjä liittyi Green Card -sopimukseen 1.1.2009, joten erillistä venäläistä liikennevakuutusta ei tarvita. Saat omasta vakuutusyhtiöstäsi erikseen pyytämällä Green Cardin. Vahingot korvataan Venäjän lainsäädännön mukaisesti. Liikennevakuutuksen korvauskatto on tällä hetkellä enimmillään n. 11.000 euroa ja vakuutus on voimassa vain vastuuvakuutuksena. Se ei korvaa lainkaan syyllisen ajoneuvon kuljettajan eikä samaa perhettä olevien matkustajien vahinkoja.

Matkakohteen turvallisuus

Matkakohteen turvallisuutta ja muita kohdetta koskevia olennaisia tietoja on saatavissa ulkoministeriön sivuilta www.formin.fi.

Rokotukset

Varmista, että rokotuksesi ovat kunnossa. Tartuntataudeista hepatiitti, jäykkäkouristus ja kurkkumätä ovat Venäjällä selvästi Suomea yleisempiä.

Lisätietoja www.rokote.fi tai www.thl.fi.

Rahanvaihto

Ruplia voi vaihtaa jo Suomen puolella rahanvaihtopisteissä. Junassa voi ostaa ruplia vaivattomasti omalla paikalla istuen ja paluumatkalla ruplat voi vaihtaa takaisin euroiksi. Junassa voit vaihtaa rahaa käteisellä sekä suomalaisilla pankkikorteilla. Rahanvaihtajat kiertävät junassa matkan aikana Suomen puolella. Vainikkalan asemalta kyytiin tulevien matkustajien kannattaa hoitaa valuutanvaihto ennen matkaa, sillä junien lyhyen seisonta-ajan johdosta valuutanvaihto ei onnistu asemalla.
Venäjälle kannattaa varata käteistä valuuttaa mukaan. Pienillä paikkakunnilla ei ehkä ole korttiautomaatteja lainkaan. Suurien kaupunkien korttiautomaattien toiminnassa voi olla myös joskus ongelmia. Pankkikorttitietojen kopiointitapaukset ovat lisääntyneet. Ennen kuin laittaa kortin pankkiautomaattiin, kannattaa tehdä visuaalinen ulkoinen tarkistus, ettei automaatilla ole ylimääräistä kameraa ja kokeilla että kortin syöttöaukko on kiinteä, eikä siinä ole tuplanäppäimistöä. Turvallisin tapa rahan nostoon on pankin sisätiloissa sijaitseva automaatti.

Suomen pääkonsulaatti, Pietari

Preobrazhenskaja pl. 4
Puh. + 7 812 331 76 00
sanomat.pie(at)formin.fi
Asiakaspalvelu: ma-pe 8.30-16.15
Kun edustusto on suljettuna, voi hätätapauksissa ottaa yhteyttä ulkoministeriön päivystykseen:
puhelin +358 9 1605 5555, faksi +358 9 629 840 ja sähköposti paivystys.um@formin.fi.

Suomen suurlähetystö, Moskova

Kropotkinskij pereulok 15-17
Puh. + 7 495 787 4174
sanomat.mos(at)formin.fi
Asiakaspalvelu: ma-pe 9.00-17.00
Kun edustusto on suljettuna, voi hätätapauksissa ottaa yhteyttä ulkoministeriön päivystykseen:
puhelin +358 9 1605 5555, faksi +358 9 629 840 ja sähköposti paivystys.um@formin.fi

Matkailijan lääkäripalvelu

Ema Finland Oy:n päivystysnumerosta saa apua hätätapauksissa (hoito-ohjeet, lähimpään asianmukaiseen hoitopaikkaan ohjaus, kotiinpaluun järjestelyt, potilassiirrot jne.) Päivystysnumero 24 h: +358 9 431 50112
toimisto klo 8-16: +358 9 431 50
ema@ema.fi

Ajankohtaista

Puhelinnumeromme

Olemme tehneet päivityksiä puhelinnumeroihimme ja osa suorista puhelinnumeroista on poistunut käytöstä.

Jatka lukemista

Venäjän viisumit

Venäjä avasi lennot Suomen kansalaisille Pietariin ja Moskovaan tammikuun lopussa. Maarajoilla matkustusrajoitukset ovat edelleen voimassa. Suomen kansalaisten ja Suomessa pysyvästi asuvien kolmansien maiden kansalaisten on helmikuun 2021 alusta alkaen mahdollista anoa viisumia Venäjälle.

Jatka lukemista

Lahjakortit 2020 voimassa kaudet 2021 ja 2022

Kaikkien kesälle 2020 olevien lahjakorttien ja voucherien voimassaoloa on jatkettu niin, että ne ovat voimassa risteilykauden 2022 loppuun.

Jatka lukemista

Työskentelemme etänä

Saimaa Travelin toimisto on suljettu asiakkailta toistaiseksi.

Meidät tavoittaa sähköpostitse saimaatravel@saimaatravel.fi tai puhelimitse 05-5410 100 arkisin ma-pe 10-13.

Jatka lukemista

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme

* pakollinen kenttä