Saimaa Travel
M/S Carelia, Saimaan kanava

Lappeenrannan satama

M/S Carelia lähtee Lappeenrannan matkustajasatamasta, osoite Satamatie 3, Lappeenranta. Lähtöterminaalin lähellä on maksuton pysäköintialue. Myös bussit lähtevät satamasta, satamaterminaalin vierestä kadun varrelta. Bussiyhtiö on Toimi Vento Ky ja bussit ovat väriltään vaaleansiniset.

Puumalan satama

Osoite Satamatie 2, Puumala

Savonlinnan matkustajasatama

Osoite Satamapuistonkatu / Rantakatu, Savonlinna

Nuijamaan satama

Osoite Rajatie (Nuijamaan rajatarkastuslaituri), Nuijamaa

Lähtöselvitys alkaa M/S Carelian edessä noin puoli tuntia ennen laivan lähtöä. Bussilla lähtiessä bussi saapuu paikalle noin 15 minuuttia ennen lähtöaikaa. Nuijamaalla laivaan pääsee noin 15 minuuttia ennen laivan lähtöä. Olethan ajoissa paikalla.

M/S Carelia

M/S Carelian sisääntulokannella on n. 40 maksutonta lukollista säilytyskaappia sekä isommille matkatavaroille hyllytilaa.

Laivassa on kaksi ravintolaa A-oikeuksin, joissa tarjolla on niin lämmintä ruokaa lounas- ja päivälliskattauksissa sekä pienempää purtavaa. Omien alkoholijuomien nauttiminen laivalla on kielletty. Omien ruokien tuominen laivalle ei ole sallittua. Pienet eväät, erikoisruuat ja lasten ruuat ovat sallittuja.

Laivassa on myynnissä makeisia, juomia ja paikallisia tuotteita.

Laivan toisella kannella on seurusteluravintola, josta voi ostaa kahvia, teetä, pientä purtavaa ja virvokkeita (A-oikeudet).  Ravintolan takaovesta on kulku aurinkokannelle. Istumapaikkoja ulkona on myös sivukansilla.

Laivan ravintoloissa käyvät maksuvälineinä käteinen (euro), pankkikortit sekä Visa, EuroCard, MasterCard, Visa Electron ja Maestro. Pyydämme huomioimaan, että korttimaksuissa voi olla yhteyshäiröitä johtuen kanavan suluista.

Laivalla on risteilyemäntä, joka huolehtii reittiselostusten kuulutuksista matkan aikana. Kuulutukset eivät valitettavasti kuulu yhtä hyvin joka puolella laivaa.  Risteilyemännän puoleen voi kääntyä kaikissa laivan palveluja ja tai matkaa koskevissa kysymyksissä.

Polkupyörän kuljettaminen laivalla

Laivaan voi ottaa mukaan polkupyörän, sen hinta on 12 €. Ilmoitathan meille ennakkoon, mikäli haluat ottaa pyörän mukaasi. Polkupyörät kuljetetaan joko laivan takakannella tai sisätiloissa tilanteesta riippuen. Toimintaohjeet saat laivalla paikan päällä henkilökunnaltamme.

Terveysturvallisuus matkoillamme

Huomioimme ajantasaiset viranomaismääräykset matkoillamme. Laivan kokonaismatkustajamäärää on pienennetty tavallisesta. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä laivan sisätiloissa. Matkustathan vain terveenä. Mikäli tunnet itsesi sairaaksi risteilyn aikana, ilmoita siitä välittömästi henkilökunnalle.

Esteettömyys

M/S Carelia-laivalle pääsee pyörätuolilla ja siellä on esteetön wc. Laivassa on kuitenkin paljon portaita, eikä siellä ole hissiä. Painavalla sähköpyörätuolilla ei todennäköisesti pääse laivaan. Laivaan mennään laakonkia pitkin ja veden korkeuden vaihtelujen myötä korkeuserot satamalaiturin ja laivan välillä vaihtelevat. Tavallisen pyörätuolin kanssa henkilökuntamme voi auttaa, mutta painavan erikoispyörätuolin kanssa laivaan meneminen on hankalaa. Laivan henkilökunta auttaa ja ohjeistaa satamissa liikkumisessa. Liikkumisesteisten henkilöiden tulee ilmoittaa avuntarpeestaan etukäteen. Opaskoiraa ei valitettavasti voi ottaa risteilylle mukaan.

Lemmikit laivalla

Laivalle ei valitettavasti voi ottaa mukaan lemmikkieläimiä.

Ajankohtaista

Koronapassi käyttöön M/S Carelian pikkujouluissa

Kaikilta asiakkailta tarkistetaan koronapassi ja henkilöllisyystodistus ravintolalaivalle sisään tultaessa.

Jatka lukemista

Uusi osoite ja aukioloaika

Uusi osoitteemme on Kipparinkatu 1 Lappeenrannan satamassa.

Jatka lukemista

Puhelinnumeromme

Olemme tehneet päivityksiä puhelinnumeroihimme ja osa suorista puhelinnumeroista on poistunut käytöstä.

Jatka lukemista

Venäjän viisumit

Venäjä avasi lennot Suomen kansalaisille Pietariin ja Moskovaan tammikuun lopussa. Maarajoilla matkustusrajoitukset ovat edelleen voimassa. Suomen kansalaisten ja Suomessa pysyvästi asuvien kolmansien maiden kansalaisten on helmikuun 2021 alusta alkaen mahdollista anoa viisumia Venäjälle.

Jatka lukemista

Lahjakortit 2020 voimassa kaudet 2021 ja 2022

Kaikkien kesälle 2020 olevien lahjakorttien ja voucherien voimassaoloa on jatkettu niin, että ne ovat voimassa risteilykauden 2022 loppuun.

Jatka lukemista

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme

* pakollinen kenttä