Saimaa Travel
Varaa nyt!
M/S Carelia, Saimaan kanava

M/S Carelia lähtee Lappeenrannan matkustajasatamasta, osoite Satamatie 3, Lappeenranta.  Lähtöterminaalin lähellä on maksuton pysäköintialue.

Lappeenrannan satama

Lähtöselvitys ja passintarkastus alkavat sataman terminaalirakennuksessa klo 7:10, paikalla tulee olla viimeistään klo 7:25. Laiva lähtee klo 7:45.

M/S Carelia

M/S Carelian sisääntulokannella on n. 40 maksutonta lukollista säilytyskaappia sekä isommille matkatavaroille hyllytilaa.

Yksittäiset ruokavaraukset tai ennakkoon tehtyjen ruokavarausten pöytävaraukset kannattaa tehdä ensimmäisen kannen ravintolassa heti laivan lähdettyä.

Laivan sisääntulokannella on tax-free myymälä, jossa on myynnissä makeisia, savukkeita, juomia, matkamuistoja ja pieni valikoima hajuvesiä. Tax-free myymälässä voi myös vaihtaa pieniä summia euroja (10-100 €) rupliksi, joka on ainut virallinen valuutta Venäjällä. Ruplat käyvät maksuvälineenä laivan myymälässä, mutta eivät laivan ravintolassa. Tax-free myymälässä ei myydä alkoholituotteita päivämatkustajille, koska matkustaja, jonka matka on kestänyt alle 24 tuntia, ei saa tuoda maahan alkoholijuomia. Tarkemmat tullimääräykset www.tulli.fi tai tax-free myymälästämme.

Laivan toisella kannella on seurusteluravintola, josta voi ostaa kahvia, teetä, pientä purtavaa ja virvokkeita (A-oikeudet). Tässä ravintolassa on usein myös musiikillista ohjelmaa matkan aikana. Ravintolan takaovesta on kulku aurinkokannelle.

Laivan ravintoloissa ja tax-free myymälässä käyvät maksuvälineinä käteinen (euro), pankkikortit sekä Visa, EuroCard, MasterCard, Visa Electron ja Maestro. Pyydämme huomioimaan, että korttimaksuissa voi olla yhteyshäiröitä johtuen rajavyöhykkeestä ja kanavan suluista, joten risteilymatkalle kannattaa varata käteistä rahaa mukaan. Ruplilla voi maksaa ostoksia vain tax-free myymälässä.

Laivalla on risteilyemäntä, joka huolehtii kanavasta kertovista kuulutuksista matkan aikana. Risteilyemäntä jakaa matkan aikana matkustajille maahantulokortit ja niiden täyttöohjeet. Risteilyemännän puoleen voi kääntyä kaikissa laivan palveluja ja myös Viipuria koskevissa kysymyksissä.

Viipurin satama

Pyydämme huomioimaan, että rajamuodollisuudet Viipurin satamassa vievät aikaa. Laivasta poistutaan passintarkastukseen risteilyemännän ohjeiden mukaisesti. Ensimmäisenä rajatarkastukseen pääsevät Viipurin yhden päivän matkustajat. Muita matkustajia pyydetään odottamaan omaa vuoroansa laivassa, risteilyemäntä antaa tarkemmat ohjeet. Matkanjohtajat odottavat matkustajia terminaalirakennuksessa passintarkastuksen jälkeen. Tupakointi, alkoholin juominen ja valo- ja videokuvaaminen on Viipurin satamassa sakon uhalla kielletty!

Lähtöselvitys ja passintarkastus Viipurista lähdettäessä alkavat klo 15:30, paikalla tulee olla viimeistään 15:45. Laiva lähtee klo 16:15. Satama-alueelle tuleville matkustajille tehdään turvatarkastus samaan tapaan kuin lentoasemilla. Satama-alueelle pääsevät vain laivojen matkustaluettelossa olevat henkilöt sekä aluksen henkilökunta.

Suomen ja Viipurin välillä ei ole aikaeroa kesäaikaan.

Esteettömyys

M/S Carelia-laivalle pääsee pyörätuolilla ja siellä on esteetön wc. Laivassa on kuitenkin paljon portaita, eikä siellä ole hissiä. Painavalla sähköpyörätuolilla ei todennäköisesti pääse laivaan. Laivaan mennään laakonkia pitkin ja veden korkeuden vaihtelujen myötä korkeuserot satamalaiturin ja laivan välillä vaihtelevat. Tavallisen pyörätuolin kanssa henkilökuntamme voi auttaa, mutta painavan erikoispyörätuolin kanssa laivaan meneminen on hankalaa. Satamissa on muutamia portaita, laivan henkilökunta auttaa ja ohjeistaa satamissa liikkumisessa. Liikkumisesteisten henkilöiden tulee ilmoittaa avuntarpeestaan etukäteen. Opaskoiraa ei valitettavasti voi ottaa risteilylle mukaan.

Viipurissa ei ole invatakseja tai -busseja. Kaupungin kadut ovat paikoin epätasaisia, mikä voi hankaloittaa liikkumista. Viipurin hotelleissa ei ole invahuoneita. Hotelli Viipuri ei sovellu majoittumiseen pyörätuolin kanssa, sillä pyörätuoli ei mahdu hotellin hissiin. Hotelli Victorian huoneisiin pääsee pyörätuolilla, mutta kaikissa hotellin huoneissa on kylpyamme. Hotelli Druzhban huoneisiin pääsee pyörätuolilla ja hotellissa on myös huoneita, joissa ei ole kylpyammetta.

Ajankohtaista

Viisumivapaat risteilyt Viipuriin peruttu 2020

Matkustusrajoitukset Venäjän ja Suomen välillä jatkuvat edelleen koronapandemian vuoksi. Tästä johtuen joudumme perumaan viisumivapaat risteilyt Viipuriin myös loppukesän osalta.

Jatka lukemista

Venäjän viisumien käsittely keskeytynyt

Venäjän konsulaatit Suomessa ovat toistaiseksi keskeyttäneet asiakirjojen vastaanoton ja kaikkien viisumien myöntämisen ulkomaiden kansalaisille.

Jatka lukemista

Työskentelemme etänä

Saimaa Travelin toimisto on suljettu asiakkailta toistaiseksi.

Meidät tavoittaa sähköpostitse saimaatravel@saimaatravel.fi tai puhelimitse 05-5410 100 arkisin ma-pe 10-13.

Jatka lukemista

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme

* pakollinen kenttä