SAIMAATRAVEL

Viisumit

Jos matkustat Venäjälle, tarvitset passin lisäksi viisumin. Poikkeuksen muodostavat viisumivapaat risteilyt. 

Monikertaviisumi

Monikertaviisumia voi anoa joko vuodeksi tai kahdeksi vuodeksi. Kahden vuoden viisumin anominen edellyttää kahta aikaisempaa vuosiviisumia. Monikertaviisumissa matkan tarkoituksena on liikematka tai kulttuurisuhteet.

Lähetä monikertaviisumia anoessasi meille
- passi
- yksi värillinen passikuva
- vakuutusyhtiön todistus matkavakuutuksesta
- täytetty ja allekirjoitettu viisumianomus

Monikertaviisumin anominen kestää n. 3-7 viikkoa, riippuen matkan tarkoituksesta ja siitä onko hakijalla aikaisempia viisumeita.

Monikertainen liikematka- tai kulttuuriviisumi oikeuttaa oleskelemaan Venäjällä enintään 90 päivää (yhtäjaksoisesti tai erikseen) jokaisella puolivuotiskaudella. Jos tarkoitus on oleskella Venäjällä enemmän kuin 90 päivää, täytyy anoa tarkoitusta vastaava maahantuloviisumi tai oleskelulupa Venäjän maahanmuuttovirastosta. Pysyvää työskentelyä varten tulee hankkia työlupa ja työviisumi, liikematka- tai kulttuuriviisumi ei oikeuta työntekoon Venäjällä.

Kertaviisumi, turisti

Kertaviisumi on henkilökohtainen passiin liitettävä viisumi. Kertaviisumi voidaan hankkia joko majoitusvaraukseen liittyen, jolloin viisumi on voimassa yhtä kauan kuin matkustaja majoittuu Venäjällä, tai ilman majoitusta, jolloin viisumi on voimassa maksimissaan 30 päivää. Hinnastosta löytyvät hinnat majoituksen yhteydessä (edellyttää Saimaan Matkaverkon tekemää majoitusta) tai ilman majoitusta hankittavaan viisumiin.

Lähetä kertaviisumia anoessasi meille
- passi
- yksi värillinen passikuva
- vakuutusyhtiön todistus matkavakuutuksesta
- täytetty ja allekirjoitettu viisumianomus

Kertaviisumin anominen kestää n. 2 viikkoa.

1-kerta- tai 2-kertaviisumi, liikematka

1-kerta- tai 2-kertaliikematkaviisumi voi olla voimassa joko 30 päivää tai 90 päivää.

Lähetä 1-kerta- tai 2-kertaviisumia anoessasi meille
- passi
- yksi värillinen passikuva
- vakuutusyhtiön todistus matkavakuutuksesta
- täytetty ja allekirjoitettu viisumianomus

1-kerta- tai 2-kertaviisumin anominen kestää n. 2 viikkoa.

Ryhmäviisumi, turisti

Ryhmäviisumi voidaan anoa enintään neljäksi (4) vuorokaudeksi vähintään viiden henkilön ryhmälle Suomen kansalaisia. Ryhmäviisumi edellyttää samassa kulkuneuvossa matkustamista. Ryhmäviisumia anottaessa tarvitaan jokaiselta matkustajalta
- passin kopio
- yksi värillinen passikuva
- vakuutusyhtiön todistus matkavakuutuksesta
- täytetty ja allekirjoitettu viisumianomus

Ryhmäviisumia anottaessa tulee saatteessa mainita matkakohde/-reitti, meno- ja tulopäivät.
HUOM! Ryhmäviisumi voidaan hankkia Viipurin, Karjalan ja Pietarin alueelle
(esim. Moskovaan tarvitaan henkilökohtainen passiin liitettävä viisumi).

Ryhmäviisumin anominen kestää n. 2 viikkoa.

Viisumit asiakkaan itse hankkimalla kutsulla

Mikäli anot viisumia itse hankkimallasi kutsukirjeellä tai hotellin vahvistuksella, lähetä meille
- passi
- yksi värillinen passikuva
- vakuutusyhtiön todistus matkavakuutuksesta
- täytetty ja allekirjoitettu viisumianomus
- kutsukirje tai hotellin viisumivahvistus

Turistiviisumia varten tarvitaan majoitusvahvistus hotellilta (visa support).
Liikematkaviisumia varten tarvitaan joko suora kutsukirje venäläiseltä yhteistyökumppanilta tai Sisäministeriön Maahantuloviraston (UFMS) vahvistama yrityksen kutsu.
Opiskelu- ja työviisumeita anottaessa tulee anomukseen liittää HIV-todistus, joka ei saa olla yli 3 kk vanha.

Viisumi anominen omalla kutsulla kestää n. 2 viikkoa.

Tilaukset ja toimitus

Viisumianomuksen liitteineen voit joko tuoda tai lähettää postitse toimistoomme:

Saimaan Matkaverkko Oy
Ratakatu 23
53100 Lappeenranta

 

Valmiin viisumin voit joko noutaa toimistostamme tai lähetämme sen sinulle pikapostina tai kirjattuna postina. Postituskuluina veloitamme 15 euroa/lähetys.

Saimaan Matkaverkko Oy ei vastaa Venäjän konsulaatin tekemistä viisumipäätöksistä tai konsulaatin tai postin kadottamista asiapapereista. 
Konsulaattiin toimitettuja viisumianomuksia ei voi perua eikä muuttaa, eikä viisumimaksua peruutustapauksessa palauteta.

Konsulaatin aukioloajat, Suomen ja Venäjän vapaapäivät sekä Venäjän viranomaismääräykset saattavat vaikuttaa viisumin toimitusaikoihin.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Kaupunkiloma Viipurissa, 2 pv

Viehättävä Viipuri on ostosmatkailijan pieni paratiisi. Lukuisissa pikkuliikkeissä ja tavarataloissa teet löytöjä ja edullisia ostoksia: pellavaa, kenkiä, laukkuja ja kristallia.

Päivä Viipurissa

Lähde Viipuriin herkuttelemaan ja tekemään edullisia ostoksia. Viehättävä Viipuri palkitsee ostosmatkailijan edullisilla hinnoilla.

 

Kaupunkiloma Pietarissa, 3 pv

Pietari tarjoaa kaikkea: kulttuuria, taidetta, huippumuotia, sirkusta sekä ihania ravintoloita ja kahviloita.

Bussilla Lappeenrannasta Viipuriin

Pieni piipahdus Viipurissa virkistää! Shoppaile pikkuputiikeissa, herkuttele vanhan kaupungin ravintoloissa tai vieraile Viipurin Eremitaasissa.

Kaupunkiloma Moskovassa

Lähde omatoimiselle kaupunkilomalle mahtavaan Moskovaan ja koe koko venäläisyyden ydin. Shoppaile, katsele nähtävyyksiä, nauti taiteesta, oopperasta, baletista, hyvästä ruuasta ja suurkaupungin sykkeestä. Mitä tahansa haluatkin, sen Moskova tarjoaa.

Kaupunkiloma Pietarissa, 2 pv

Kahden päivän matkallakin jää aikaa tutustua kaupunkiin! Pietari on monipuolisuudessaan yksi Euroopan parhaista kaupunkilomakohteista. Sieltä jokainen löytää itselleen jotakin.

 

Päiväksi Moskovaan

Lähde omatoimiselle pikalomalle mahtavaan Moskovaan! Päivässäkin ehdit shoppailla, nauttia hyvästä ruuasta ja tutustua tärkeimpiin nähtävyyksiin.

Viisumit

Passi- ja valokuvamääräykset

Huomioi viisumia anoessasi, että passin on oltava voimassa vähintään 6 kk viisumin päättymisen jälkeen.
Hakemukseen tulee liittää tuore, viimeisen 6 kuukauden aikana otettu värillinen passivalokuva hakijasta. Skannattuja kuvia ei hyväksytä.

Vakuutustodistus viisumia varten

Viisumianomuksen liitteeksi tarvitaan vakuutusyhtiöstä saatu todistus Venäjän viisumia varten. Todistuksessa tulee olla mainittuna, mille ajalle vakuutus on voimassa ja ko. ajan tulee kattaa aika, jolle viisumia anotaan. Huomioithan, että vakuutuskortin kopio tai kopio vakuutuskirjasta ei kelpaa vakuutustodistukseksi.

Nähtävää Moskovassa

Nähtävää Moskovassa

Venäjän länsipuolella sijaitseva Venäjän Federaation pääkaupunki Moskova on Euroopan suurin kaupunki reilulla kymmenellä miljoonalla asukkaallaan.

Nähtävää Pietarissa

Nähtävää Pietarissa

Pietari on Venäjän toiseksi suurin ja Euroopan neljänneksi suurin kaupunki, sekä maailman pohjoisin yli miljoonan asukkaan kaupunki noin 4,7 miljoonan asukasmäärällään.

Nähtävää Viipurissa

Nähtävää Viipurissa

Viipuri on lähellä ja mitä mainioin kaupunkilomakohde. Viipuri on täynnä mielenkiintoista nähtävää, edullista shoppailtavaa, herkullista ruokaa ja suomalaista historiaa. Viipurin kaupunki perustettiin vuonna 1293 ja nimi Viborg tarkoitti alkujaan ”pyhää linnaa”.

Ostoksia Pietarissa

Ostoksia Pietarissa

Pietari on shoppailijan paratiisi. Kauppoja on jokaiseen makuun ja kaupat ovat auki päivittäin ja iltamyöhään.

Ostoksia Viipurissa

Ostoksia Viipurissa

Viehättävä Viipuri on ostosmatkailijalle pieni paratiisi. Tavarataloista ja lukuisista pikkuliikkeistä teet edullisia ostoksia: pellavaa, kenkiä, laukkuja, kristallia, kosmetiikkaa, makeisia - ja kaikkea muuta mahdollista.

Ravintoloita Viipurissa

Ravintoloita Viipurissa

Viipurin ravintolat tarjoavat hyvää ruokaa ja maistuvia juomia! Ravintoloita on moneen makuun - suuria ja pieniä, tyylikkäitä ja rentoja, keskiaikaisia ja moderneja.

Suunnittelu ja toteutus Mainostoimisto Mediakolmio