SAIMAATRAVEL

Terijoki ja Kronstadt 25.-27.8.2017 - VIISUMIVAPAA UUTUUS!

Lähde mukaan loppukesän risteilymatkalle Pohjolan Rivieraan - Terijoelle! Matkalla tutustut myös taidemaalari Ilja Repinin kotimuseoon ja mielenkiintoiseen Kronstadtin linnoituskaupunkiin.

Kolmen päivän viisumivapaa matka alkaa Lappeenrannasta M/S Carelian risteilyllä Saimaan kanavaa pitkin Viipuriin. Viipurin satamassa siirrymme bussiin ja tutustumme kaupunkiin opastetulla kiertoajelulla. Viipurista matka jatkuu Terijoelle. Majoitumme hotelli Repinskajaan Kuokkalassa. Illallinen hotellissa.

Seuraavana päivänä ajetaan kuuluisaa patotietä pitkin Kronstadtiin, 1700-luvun merilinnoituskaupunkiin. Opastetulla kiertoajelulla tulevat linnoituskaupungin mielenkiintoinen historia ja nykypäivä tutuiksi ja pääsemme myös ihailemaan upeaa laivaston katedraalia. Lounas nautitaan Kronstadtissa. Iltapäivällä tutustutaan Penatyyn, taidemaalari Ilja Repinin kotimuseoon. Omaa aikaa tutustua lähiympäristöön rantakävelyllä. Illallinen hotellissa.

Paluumatka Viipuriin ajetaan rantatietä pitkin ja käydään mm.  Edith Södergranin hautamuistomerkillä. Aikataulun salliessa mahdollisuus pitää jaloittelutauko Koiviston kirkolla. Viipurissa vielä ostosaikaa ennen laivan lähtöä Lappeenrantaan.

Hinta 2017

25.-27.8.2017, 395 € / henkilö

H1-lisämaksu 75 €

Hintaan sisältyy:

 • Laivamatka Lappeenranta-Viipuri-Lappeenranta
 • Matkat tilausajobussilla Viipuri-Terijoki-Viipuri
 • Majoitus hotelli Repinskajassa 2-hengen standard-huoneessa
 • Illalliset hotellissa
 • Aamiaiset hotellissa
 • Retki Kronstadtiin, jossa lounas
 • Pääsymaksu Repinin kotimuseoon
 • Paluumatkalla päivällinen M/S Carelian noutopöydästä
 • Suomalaisen matkanjohtajan palvelut
   

Lisämaksusta:

 • Lounas M/S Carelialla runsaasta noutopöydästä 21 € / henkilö, 9 € / lapsi 2-15 v risteilyvarauksen yhteydessä ennakkoon tilattuna ja maksettuna. Laivalla ateriat 24 € / henkilö, 10 € / lapsi 2-15 v.
 • M/S Carelialla voit myös tilata á la carte -listalta.
 • Majoitus Lappeenrannassa


Viipurin satamamaksu 7,5 € / henkilö lisätään kaikkiin varauksiin.
(Vuoden 2017 satamamaksun hinta selviää kevään kuluessa, pidätämme oikeuden muutoksiin). 
Satamamaksua ei peritä alle 2-vuotiailta.

Palvelumaksu 10 € /varaus, verkkokaupassa toimitusmaksu 5 €/varaus.
Luottokorttimaksuista peritään maksutapalisä, joka on 1% laskun loppusummasta.
Tarjoushinnat koskevat vain uusia varauksia.
 

Matkaohjelma:

1. päivä: 

Lähtöselvitys Lappeenrannan satamassa alkaen klo 7.10, M/S Carelia lähtee kohti Viipuria klo 7.45, saapuminen Viipuriin klo 13:15, lyhyt kiertoajelu Viipurissa, tulo bussilla Terijoelle n. klo 16.30, majoittuminen hotelli Repinskajaan, illallinen hotellissa

2. päivä

Retki Kronstadtiin ja tutustuminen Repinin kotimuseoon sisältäen lounaan, illallinen hotellissa

3. päivä

Lähtö hotellista klo 10.00, matkalla pysähdys Edith Södergranin hautamuistomerkillä ja Koiviston kirkolla, tulo Viipuriin n. klo 13.30, lähtöselvitys alkaa klo 15.30, M/S Carelia lähtee Viipurista klo 16.15, tulo Lappeenrantaan klo 21.45


Passikopio

Viisumivapaalle risteilylle tarvitaan kopio voimassa olevan passin kuvasivusta toimistoomme viimeistään 3 päivää ennen matkaa (jos lähtöpäivä on ma, to, pe tai la).
Jos lähtöpäivä on ti tai ke, tarvitaan passikopio matkaa edeltävänä perjantaina. Passikopiot tarvitaan n. klo 13 mennessä, mutta viime hetken varauksissa voit tarkistaa ajan toimistostamme.

Passinkopion voi toimittaa sähköisesti osoitteeseen saimaatravel(at)saimaatravel.fi tai lähettää postitse Saimaan Matkaverkkoon osoitteeseen Ratakatu 23, 53100 LAPPEENRANTA.

Huomioithan ulkomaalaisten matkustajien osalta: Jos matkustajalta vaaditaan viisumi Schengen-alueelle, tulee viisumin olla vähintään 2-kertaviisumi, että matkustaja pääsee palaamaan takaisin Suomeen risteilyn jälkeen.

Lappeenrannan matkustajasataman osoite on Satamatie 3. Lähtöterminaalin lähellä on maksuton pysäköintialue.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

 
Terijoki ja Kronstadt -matka on valmismatka, joka kuuluu valmismatkavakuuden piiriin. Vakuus on asetettu Suomessa kuluttajavirastolle.

Varaukset:

puh. 05 5410 100 tai
saimaatravel(at)saimaatravel.fi

Laivan aikataulu

Lähtö Lappeenrannasta 7:45.
Perillä Viipurissa n. 13:15.

Lähtö Viipurista 16:15.
Perillä Lappeenrannassa n. 21:45.

Lähtöselvitys alkaa puoli tuntia ennen laivan lähtöä. Terijoen, Viipurin ja Suomen välillä ei ole aikaeroa kesäaikaan.

M/S Carelia vie Viipuriin

Lähtöpäivät

Pidätämme oikeudet muutoksiin.
Terijoki ja Kronstadt 25.-27.8.2017 - VIISUMIVAPAA UUTUUS!

Saimaan kanava

Saimaan kanava

Kanavan rakentaminen aloitettiin 1800-luvun alkupuolella ja se avattiin liikenteelle 1856. Avajaisia juhlittiin karjalaiseen tapaan räiskyvästi, jopa niin, että Viipurin linnan torni paloi. Rakennustöitä jatkettiin vielä 1900-luvun alussa, kun kanava havaittiin liian pieneksi suureneville aluksille.

Nykyinen kanava on noin 43 km pitkä ja sijaitsee puoleksi Suomen ja Venäjän alueella.

Korkeusero merenpintaan on 76 m ja se on porrastettu kahdeksalla sululla. Sulun pituus on 85 m ja leveys 13,2 m, putouskorkeus vaihtelee 5,5 – 12,7 m välillä.

Lisätietoja Saimaan kanavasta tästä.  

Lappeenranta

Lappeenranta

Hyväntuulinen ja kansainvälinen yliopistokaupunki näyttää parhaat puolensa Saimaalta, M/S Carelian Viipurin risteilyillä. 

Nähtävää Viipurissa

Nähtävää Viipurissa

Viipuri on lähellä ja mitä mainioin kaupunkilomakohde. Viipuri on täynnä mielenkiintoista nähtävää, edullista shoppailtavaa, herkullista ruokaa ja suomalaista historiaa. Viipurin kaupunki perustettiin vuonna 1293 ja nimi Viborg tarkoitti alkujaan ”pyhää linnaa”.

Suunnittelu ja toteutus Mainostoimisto Mediakolmio