SAIMAATRAVEL

Vanhaan Valamoon 3 pv - VIISUMIVAPAA

Lainehtiva Laatokka, Vanhan Valamon arkkitehtuuri ja mielenkiintoinen Käkisalmi tulevat tutuksi viisumivapaalla Karjalan matkalla.

Matkapäivät kesällä 2017 ovat 27.-29.6, jolloin toisena matkapäivänä tehdään retki Valamoon ja 2.-4.8., jolloin toisen päivän retkikohde on Konevitsa.

Koe Laatokan upea luonto ja kesäinen Käkisalmi opastetulla matkallamme itärajan takaiseen Karjalaan. Nämä matkat tehdään vaivattomasti ilman Venäjän viisumia. Viisumivapaalle matkalle voivat osallistua kaikkien maiden kansalaiset.

Matka alkaa Lappeenrannasta M/S Carelian risteilyllä Saimaan kanavaa pitkin Viipuriin. Viipurin satamassa siirrymme bussiin ja illansuussa saavumme Käkisalmeen. Majoitumme hotelliin ja nautimme illallisen hotellissa.

Kesäkuun matkalla toisena matkapäivänä lähdemme kantosiipialuksella koko päivän retkelle Valamoon ja Niikkanaan. Valamoon tutustutaan paikallisoppaan johdolla. Retkeen kuuluu myös lounas Niikkanassa ja kirkkokonsertti. Elokuussa toisen matkapäivän tutustumiskohteemme on luostarisaari Konevitsa.

Lähtöpäivänä ehdit vielä aamupäivällä tutustua omatoimisesti Käkisalmeen. Jos aikataulu sallii, niin Viipurissa voi tehdä vielä viime hetken ostokset ennen laivan lähtöä Viipurista takaisin Lappeenrantaan.

Hinta 2017

27.-29.6.2017, 395 € / henkilö
2.-4.8.2017, 380 € / henkilö

H1-lisämaksu 75 €

Hintaan sisältyy:

 • Laivamatka Lappeenranta-Viipuri-Lappeenranta
 • Matkat tilausajobussilla Viipuri-Käkisalmi-Viipuri
 • Majoitus hotelli Korelassa 2-hengen huoneessa
 • Illallinen hotellissa
 • Aamiaiset hotellissa
 • 27.-29.6. päivän retki Valamoon ja Niikkanaan, lounas ja kirkkokonsertti / 2.-4.8. päivän retki Konevitsaan, lounas ja opastettu kierros
 • Paluumatkalla päivällinen M/S Carelian noutopöydästä
 • Suomalaisen matkanjohtajan palvelut
   

Lisämaksusta:

 • Lounas M/S Carelialla runsaasta noutopöydästä 21 € / henkilö, 9 € / lapsi 2-15 v risteilyvarauksen yhteydessä ennakkoon tilattuna ja maksettuna. Laivalla ateriat 24 € / henkilö, 10 € / lapsi 2-15 v.
 • M/S Carelialla voit myös tilata á la carte -listalta.
 • Majoitus Lappeenrannassa


Viipurin satamamaksu 7,5 € / henkilö lisätään kaikkiin varauksiin.
(Vuoden 2017 satamamaksun hinta selviää kevään kuluessa, pidätämme oikeuden muutoksiin). 
Satamamaksua ei peritä alle 2-vuotiailta.

Palvelumaksu 10 € /varaus, verkkokaupassa toimitusmaksu 5 €/varaus.
Luottokorttimaksuista peritään maksutapalisä, joka on 1% laskun loppusummasta.
Tarjoushinnat koskevat vain uusia varauksia.
 

Matkaohjelma:

1. päivä: 

Lähtöselvitys Lappeenrannan satamassa alkaen klo 7.10, M/S Carelia lähtee kohti Viipuria klo 7.45, saapuminen Viipuriin klo 13:15, tulo bussilla Käkisalmeen n. klo 16.30, majoittuminen hotelli Korelaan, illallinen hotellissa

2. päivä

27.-29.6. matkalla päivän retki Valamoon ja Niikkanaan, lounas ja kirkkokonsertti
2.-4.8. matkalla päivän retki Konevitsaan, lounas ja opastettu kierros

3. päivä

Lähtö hotellista klo 11.00,  tulo Viipuriin n. klo 13.30, lähtöselvitys alkaa klo 15.30, M/S Carelia lähtee Viipurista klo 16.15, tulo Lappeenrantaan klo 21.45


Passikopio

Viisumivapaalle risteilylle tarvitaan kopio voimassa olevan passin kuvasivusta toimistoomme viimeistään 3 päivää ennen matkaa (jos lähtöpäivä on ma, to, pe tai la).
Jos lähtöpäivä on ti tai ke, tarvitaan passikopio matkaa edeltävänä perjantaina. Passikopiot tarvitaan n. klo 13 mennessä, mutta viime hetken varauksissa voit tarkistaa ajan toimistostamme.

Passinkopion voi toimittaa sähköisesti osoitteeseen saimaatravel(at)saimaatravel.fi tai lähettää postitse Saimaan Matkaverkkoon osoitteeseen Ratakatu 23, 53100 LAPPEENRANTA.

Huomioithan ulkomaalaisten matkustajien osalta: Jos matkustajalta vaaditaan viisumi Schengen-alueelle, tulee viisumin olla vähintään 2-kertaviisumi, että matkustaja pääsee palaamaan takaisin Suomeen risteilyn jälkeen.

Lappeenrannan matkustajasataman osoite on Satamatie 3. Lähtöterminaalin lähellä on maksuton pysäköintialue.

Huom! Luostarikäyntien aikana naisten tulee olla pukeutuneita polvet peittävään hameeseen ja olkapäät eivät saa olla paljaina. Kirkkoon mentäessä on naisten peitettävä päänsä esim. huivilla. Miehet eivät saa tulla luostarialueelle urheiluvaatteissa. Laatokan sääolosuhteiden vuoksi laivat Valamoon eivät aina pysty liikennöimään ja aikatauluihin voi tulla muutoksia tai peruutuksia.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

 
Korela
Ulitsa Kalinina 11
Käkisalmen keskustassa, torin laidalla sijaitseva suomalaisten rakentama entinen hotelli Vuoksenhovi. Hotelli on peruskorjattu v. 2005, 4 kerrosta, ei hissiä. Hotellissa on ravintola ja kahvila. Huoneissa on wc, suihku ja tv.

Vanhaan Valamoon on valmismatka, joka kuuluu valmismatkavakuuden piiriin. Vakuus on asetettu Suomessa kuluttajavirastolle.

Varaukset:
27.-29.6.2017 matkalle verkkokaupasta

2.-4.8.2017 matkalle verkkokaupasta

puh. 05 5410 100 tai
saimaatravel(at)saimaatravel.fi

Laivan aikataulu

Lähtö Lappeenrannasta 7:45.
Perillä Viipurissa n. 13:15.

Lähtö Viipurista 16:15.
Perillä Lappeenrannassa n. 21:45.

Lähtöselvitys alkaa puoli tuntia ennen laivan lähtöä. Käkisalmen, Viipurin ja Suomen välillä ei ole aikaeroa kesäaikaan.

Valamon matkan lähtöpäivät löydät alla olevasta kalenterista keltaisella korostettuna.

M/S Carelia vie Viipuriin

Lähtöpäivät

Pidätämme oikeudet muutoksiin.
Vanhaan Valamoon 3 pv - VIISUMIVAPAA

Saimaan kanava

Saimaan kanava

Kanavan rakentaminen aloitettiin 1800-luvun alkupuolella ja se avattiin liikenteelle 1856. Avajaisia juhlittiin karjalaiseen tapaan räiskyvästi, jopa niin, että Viipurin linnan torni paloi. Rakennustöitä jatkettiin vielä 1900-luvun alussa, kun kanava havaittiin liian pieneksi suureneville aluksille.

Nykyinen kanava on noin 43 km pitkä ja sijaitsee puoleksi Suomen ja Venäjän alueella.

Korkeusero merenpintaan on 76 m ja se on porrastettu kahdeksalla sululla. Sulun pituus on 85 m ja leveys 13,2 m, putouskorkeus vaihtelee 5,5 – 12,7 m välillä.

Lisätietoja Saimaan kanavasta tästä.  

Yleistietoa Karjalankannaksesta

Yleistietoa Karjalankannaksesta

Karjalankannas tarjoaa matkailijalle monipuoliset lomailumahdollisuudet. Kauniin luonnon lisäksi Terijoen kylpylät, Laatokan kalaisat vedet sekä luostarisaaret ovat sekä harraste- että kotiseutumatkaajien suosiossa.Meiltä saat räätälöidyt ryhmämatkat, kotiseutumatkat, luostarimatkat, kulttuurimatkat. Tutustu matkallasi moniin mielenkiintoisiin nähtävyyksiin; Käkisalmen linnaan, Konevitsan luostarisaareen, Ilja Repinin kotimuseoon tai pistäydy runoilija Edith Södergranin hautamuistomerkillä.

Majoitusmahdollisuuksia on useita, lomakylän mökistä kylpylähotelliin. Ota meihin yhteyttä, jos matkasi suuntautuu Karjalaan!

Lappeenranta

Lappeenranta

Hyväntuulinen ja kansainvälinen yliopistokaupunki näyttää parhaat puolensa Saimaalta, M/S Carelian Viipurin risteilyillä. 

Nähtävää Viipurissa

Nähtävää Viipurissa

Viipuri on lähellä ja mitä mainioin kaupunkilomakohde. Viipuri on täynnä mielenkiintoista nähtävää, edullista shoppailtavaa, herkullista ruokaa ja suomalaista historiaa. Viipurin kaupunki perustettiin vuonna 1293 ja nimi Viborg tarkoitti alkujaan ”pyhää linnaa”.

Suunnittelu ja toteutus Mainostoimisto Mediakolmio