SAIMAATRAVEL
Pietari

Saimaalta Pietariin 3 pv - VIISUMIVAPAA

Viisumivapaa risteily Pietariin vie sinut vaivattomasti lomalle. Astu M/S Carelian kannelle ja suuntaa pitkin historiallista Saimaan kanavaa Viipurin kautta Pietariin.

 

Lähde viisumivapaalle risteilylle Pietariin. Saimaalta Pietariin-matka alkaa M/S Carelian risteilyllä Lappeenrannasta Viipuriin pitkin historiallista Saimaan kanavaa. Matkalla koet kaikki kanavan 8 sulkua, nautit hyvästä ruoasta ja virkistävästä juomasta. Viipurissa nousemme jo satamassa tilausbussiin, jolla jatkamme miljoonakaupunki Pietariin. Siellä majoitumme viihtyisään hotelliin. Ensimmäinen matkailta päättyy yhteiseen Neva- ja kanavaristeilyyn (säävaraus), jolla näet upeat tsaarien ja muun ylimystön palatsit, merkittävimmät kirkot ja muut nähtävyydet. Ilta jatkuu omatoimisella ohjelmalla.

Seuraavana päivänä voit tutustua Pietariin ja sen nähtävyyksiin omatoimisesti. Kaikki merkittävimmät nähtävyydet kuten Eremitaasi, Palatsiaukio, Amiraliteetti, Venäläisen taiteen museo, Verikirkko, Vaskiratsastaja ja Iisakin kirkko sekä Nevskyn lukemattomat ostosmahdollisuudet on helppo saavuttaa kävellen. Pietari kanavineen ja lukemattomine palatseineen on yksi Euroopan kauneimmista kaupungeista, joten jo pelkkä kävely kesäisillä kaduilla on unohtumaton elämys. Kaupungissa on myös uskomattoman runsas ravintola- ja kahvilatarjonta. Suurimmassa osassa kauppoja ja ravintoloita ymmärretään englantia ja sinua palvellaan englannin kielellä.

Voit myös varata ennakkoon opastetun retken, jolla pääset tutustumaan Eremitaasiin ja sen mittaamattoman arvokkaisiin taide- ja museoaarteisiin. Illaksi voit varata kauttamme baletti-, ooppera-, teatteri-, tai sirkusliput.

Lähtöpäivänä ehdit vielä tehdä aamukävelyn Pietarin kesäisillä kaduilla ja tarkkailla kaupungin elämää. Jos aikataulu sallii, niin Viipurissa tehdään vielä viime hetken ostokset ennen M/S Carelian lähtöä kohti Lappeenrantaa.

Hinta 2017

310 € / henkilö
295 € / henkilö lähtö 31.8.

Hotellit lähdöittäin:
Solo Sokos Hotel Vasilievsky (15.6. / 29.6. / 8.7. / 13.7. / 20.7. / 27.7. / 3.8. / 10.8. / 17.8. / 24.8.)
hotelli Oktjabrskaja (25.5. / 27.6. / 4.7 / 6.7. / 15.7. / 22.7. / 25.7. / 31.8.)
 

Hintaan sisältyy:

 • Laivamatka Lappeenranta-Viipuri-Lappeenranta
 • Matkat tilausajobussilla Viipuri-Pietari-Viipuri
 • Majoitus 2 vrk Solo Sokos Hotel Vasilievskyssa tai hotelli Oktjabrskajassa 2-hengen standard -huoneessa, hotelli riippuu lähtöpäivästä
 • Aamiainen hotellissa
 • Neva- ja kanavaristeily Pietarissa (säävaraus)
 • Matkanjohtajan palvelut

Lisämaksusta:

 • Suomeksi opastettu retki Eremitaasiin 39 €/hlö (lapsi alle 15 v. 30 €/hlö). Englanninkielinen opastus 49 €/hlö. (Retken toteutuminen edellyttää vähintään 7 henkilöä).
 • Ruokailut laivalla noutopöydästä, matkavarauksen yhteydessä ennakkoon tilatut ja maksetut ateriat 21 €/hlö, 9 €/lapsi 2-15 v., laivalla maksettuna 24 €/hlö, 10 €/lapsi 2-15 v. 
 • Baletti-, ooppera- tai teatteriliput Pietarissa
 • Majoitus Lappeenrannassa
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu Sokos Hotel Vasilievsky 145 €, hotelli Oktyabrskaya 125 €)
   


Viipurin satamamaksu 7,5 € / henkilö lisätään kaikkiin varauksiin.
(Vuoden 2017 satamamaksun hinta selviää kevään kuluessa, pidätämme oikeuden muutoksiin). 
Satamamaksua ei peritä alle 2-vuotiailta.

Palvelumaksu 10 € /varaus, verkkokaupassa toimitusmaksu 5 €/varaus.
Luottokorttimaksuista peritään maksutapalisä, joka on 1% laskun loppusummasta.
Tarjoushinnat koskevat vain uusia varauksia.


Matkaohjelma:

1. päivä:

Lähtöselvitys Lappeenrannan satamassa alkaen klo 7:10, M/S Carelia lähtee kohti Viipuria klo 7:45. Saapuminen Viipuriin klo 13:15, josta lähtö heti kohti Pietaria bussilla. Pietariin saavumme noin klo 17, majoittuminen hotelliin, illalla Neva- ja kanavaristeily (säävaraus).

2. päivä:

Etukäteen varattu retki Eremitaasiin tai omatoimista ohjelmaa

3. päivä:

Lähtö hotellista klo 11:30, tulo Viipuriin n. klo 14:30, lähtöselvitys alkaa klo 15:30, M/S Carelia lähtee Viipurista klo 16:15, tulo Lappeenrantaan klo 21:45

Passikopio

Viisumivapaalle risteilylle tarvitaan kopio voimassa olevan passin kuvasivusta toimistoomme viimeistään 3 päivää ennen matkaa (jos lähtöpäivä on ma, to, pe tai la).
Jos lähtöpäivä on ti tai ke, tarvitaan passikopio matkaa edeltävänä perjantaina. Passikopiot tarvitaan n. klo 13 mennessä, mutta viime hetken varauksissa voit tarkistaa ajan toimistostamme.

Passinkopion voi toimittaa sähköisesti osoitteeseen saimaatravel(at)saimaatravel.fi tai lähettää postitse Saimaan Matkaverkkoon osoitteeseen Ratakatu 23, 53100 LAPPEENRANTA. Huom! Passi mukaan matkalle! Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Huomioithan ulkomaalaisten matkustajien osalta: Jos matkustajalta vaaditaan viisumi Schengen-alueelle, tulee viisumin olla vähintään 2-kertaviisumi, että matkustaja pääsee palaamaan takaisin Suomeen risteilyn jälkeen.

Lappeenrannan matkustajasataman osoite on Satamatie 3. Lähtöterminaalin lähellä on maksuton pysäköintialue.

Saimaalta Pietariin on valmismatka, joka kuuluu valmismatkavakuuden piiriin. Vakuus on asetettu Suomessa kuluttajavirastolle.

Varaukset:

verkkokaupasta

puh. 05 5410 100 tai
saimaatravel(at)saimaatravel.fi

ryhmävaraukset

Laivan aikataulu

1. päivä

M/S Carelia lähtee Lappeenrannasta 7:45.
Perillä Viipurissa n. 13:15.
Bussikuljetus perillä Pietarissa n. 17:00

3. päivä

Lähtö Pietarista 11:30
M/S Carelia lähtee Viipurista 16:15.
Perillä Lappeenrannassa n. 21:45.

Lähtöselvitys alkaa puoli tuntia ennen laivan lähtöä. Suomen, Viipurin ja Pietarin välillä ei ole aikaeroa kesäaikaan.

Saimaalta Pietariin lähtöpäivät löydät alla olevasta kalenterista keltaisella korostettuna.

M/S Carelia vie Viipuriin

Lähtöpäivät

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Hotellivaihtoehdot

starstarstarstar
Oktjabrskaja
Oktjabrskaja
Loistava sijainti!
starstarstarstar
Solo Sokos Hotel Vasilievsky
Solo Sokos Hotel Vasilievsky
2km Palatsiaukiolta

Saimaalta Pietariin 3 pv - VIISUMIVAPAA

Eremitaasi

Eremitaasi

Eremitaasi on Talvipalatsin yhteydessä sijaitseva museo, joka käsittää yli kolme miljoonaa taide-esinettä. Pietarin sydämessä sijaitseva Eremitaasi on yksi maailman suurimmista taidemuoseoista. Liitä matkaasi tutustuminen Eremitaasiin oppaan johdolla.
Hinta: 39 € / henkilö, lapset 2-15 v 30 € / henkilö
Kesto: n. 3 h
Retkipäivä: matkan toinen päivä
 

Saimaan kanava

Saimaan kanava

Kanavan rakentaminen aloitettiin 1800-luvun alkupuolella ja se avattiin liikenteelle 1856. Avajaisia juhlittiin karjalaiseen tapaan räiskyvästi, jopa niin, että Viipurin linnan torni paloi. Rakennustöitä jatkettiin vielä 1900-luvun alussa, kun kanava havaittiin liian pieneksi suureneville aluksille.

Nykyinen kanava on noin 43 km pitkä ja sijaitsee puoleksi Suomen ja Venäjän alueella.

Korkeusero merenpintaan on 76 m ja se on porrastettu kahdeksalla sululla. Sulun pituus on 85 m ja leveys 13,2 m, putouskorkeus vaihtelee 5,5 – 12,7 m välillä.

Lisätietoja Saimaan kanavasta tästä.  

Apua verkkokauppavaraukseen

Apua verkkokauppavaraukseen

Mitä tietoja tarvitset verkkokauppavarausta varten? Minkä pankkien tunnuksilla varauksen voi maksaa?

Lue tästä ohjeita verkkokauppavaraukseen.

Hyvä tietää risteilystä

Hyvä tietää risteilystä

Tästä löydät käytännön ohjeita risteilylle.

M/S Carelia lähtee Lappeenrannan matkustajasatamasta, osoite Satamatie 3, Lappeenranta.  Lähtöterminaalin lähellä on maksuton pysäköintialue.

Nähtävää Pietarissa

Nähtävää Pietarissa

Pietari on Venäjän toiseksi suurin ja Euroopan neljänneksi suurin kaupunki, sekä maailman pohjoisin yli miljoonan asukkaan kaupunki noin 4,7 miljoonan asukasmäärällään.

Nähtävää Viipurissa

Nähtävää Viipurissa

Viipuri on lähellä ja mitä mainioin kaupunkilomakohde. Viipuri on täynnä mielenkiintoista nähtävää, edullista shoppailtavaa, herkullista ruokaa ja suomalaista historiaa. Viipurin kaupunki perustettiin vuonna 1293 ja nimi Viborg tarkoitti alkujaan ”pyhää linnaa”.

Suunnittelu ja toteutus Mainostoimisto Mediakolmio