SAIMAATRAVEL

Hyvä tietää risteilystä

Tästä löydät käytännön ohjeita risteilylle.

M/S Carelia lähtee Lappeenrannan matkustajasatamasta, osoite Satamatie 3, Lappeenranta.  Lähtöterminaalin lähellä on maksuton pysäköintialue.

Lappeenrannan satama


Lähtöselvitys ja passintarkastus alkavat sataman terminaalirakennuksessa klo 7:10, paikalla tulee olla viimeistään klo 7:25. Laiva lähtee klo 7:45.

M/S Carelia

M/S Carelian sisääntulokannella on n. 40 maksutonta lukollista säilytyskaappia sekä isommille matkatavaroille hyllytilaa.

Yksittäiset ruokavaraukset tai ennakkoon tehtyjen ruokavarausten pöytävaraukset kannattaa tehdä ensimmäisen kannen ravintolassa heti laivan lähdettyä.

Laivan sisääntulokannella on tax-free myymälä, jossa on myynnissä makeisia, savukkeita, juomia ja pieni valikoima hajuvesiä. Tax-free myymälässä voi myös vaihtaa ruplia, joka on ainut virallinen valuutta Venäjällä. Ruplilla voi maksaa myymälässä tai vaihtaa käyttämättä jääneet ruplat takaisin euroiksi. Tax-free myymälässä ei myydä alkoholituotteita päivämatkustajille, koska matkustaja, jonka matka on kestänyt alle 20 tuntia, ei saa tuoda maahan alkoholijuomia. Tarkemmat tullimääräykset www.tulli.fi tai tax-free myymälästämme.

Laivan toisella kannella on seurusteluravintola, josta voi ostaa kahvia, teetä, pientä purtavaa ja virvokkeita (A-oikeudet). Tässä ravintolassa on usein myös musiikillista ohjelmaa matkan aikana. Ravintolan takaovesta on kulku aurinkokannelle.

Laivan ravintoloissa ja tax-free myymälässä käyvät maksuvälineinä käteinen (euro), pankkikortit sekä Visa, EuroCard, MasterCard, Visa Electron ja Maestro. Pyydämme huomioimaan, että korttimaksuissa voi olla yhteyshäiröitä johtuen rajavyöhykkeestä ja kanavan suluista, joten risteilymatkalle kannattaa varata käteistä rahaa mukaan. Ruplilla voi maksaa ostoksia vain tax-free myymälässä.

Laivalla on risteilyemäntä, joka huolehtii kanavasta kertovista kuulutuksista matkan aikana. Risteilyemäntä jakaa matkan aikana matkustajille maahantulokortit ja niiden täyttöohjeet. Risteilyemännän puoleen voi kääntyä kaikissa laivan palvelua ja myös Viipuria koskevissa kysymyksissä.

Viipurin satama

Viipurin satamassa laivasta poistutaan passintarkastukseen risteilyemännän ohjeiden mukaisesti. Matkanjohtajat odottavat matkustajia terminaalirakennuksessa passintarkastuksen jälkeen.

Tupakointi, alkoholin juominen ja valo- ja videokuvaaminen on Viipurin satamassa sakon uhalla kielletty!

Lähtöselvitys ja passintarkastus Viipurista lähdettäessä alkavat klo 15:30, paikalla tulee olla viimeistään 15:45. Laiva lähtee klo 16:15.

Satama-alueelle tuleville matkustajille tehdään turvatarkastus samaan tapaan kuin lentoasemilla. Satama-alueelle pääsevät vain laivojen matkustaluettelossa olevat henkilöt sekä aluksen henkilökunta.

Suomen ja Viipurin välillä ei ole aikaeroa kesäaikaan.

Hyvä tietää risteilystäHyvä tietää risteilystäHyvä tietää risteilystäHyvä tietää risteilystä

Suunnittelu ja toteutus Mainostoimisto Mediakolmio