SAIMAATRAVEL

Hyödyllistä tietoa Venäjän matkalle

Tärkeitä faktoja ja puhelinnumeroita, kun matkustat Venäjälle.

Passin voimassaolo

Passin on oltava voimassa vähintään 6 kk viisumin päättymispäivän jälkeen.

Viisumin rekisteröinti

Venäjälle saapuvan ulkomaalaisen on rekisteröitävä viisuminsa 7 arkivuorokauden kuluessa maahan saapumisesta. Rekisteröintiä ei tarvitse jos matka kestää alle 7 arkivuorokautta. Hotellien tulee rekisteröidä asiakkaansa aina, myös alle 7 arkivuorokautta kestävillä matkoilla. Jos yövyt hotellissa yli 7 arkivuorokautta, tarkista että hotellisi huolehtii rekisteröinnistäsi.

Useimmat hotellit hoitavat rekisteröinnin automaattisesti, muutoin se on tehtävä kutsuvan organisaation avulla tai lähimmässä OVIR:ssa (miliisin passi- ja viisumitoimistossa). Viisumikutsun antanut organisaatio on velvollinen antamaan rekisteröintiohjeet. Lisätietoja saa viisumin hankkimisen yhteydessä toimistostamme.

Maahantulokortti

Venäjälle saapuvan ulkomaalaisen on täytettävä maahantulokortti (A- ja B-osa). Junalla matkustettaessa maahantulokortin saa konduktööriltä, muussa tapauksessa Venäjän rajaviranomaisilta. Kortti on säilytettävä koko matkan ajan. Maasta poistuttaessa maahantulokortin B-osa annetaan takaisin rajaviranomaisille.

Huom! Hotellit eivät majoita asiakasta, mikäli maahantulokorttia ei ole täytetty tai siitä puuttuu Venäjän rajaviranomaisten leima.

Tulliselvityslomake

Venäjälle mennessä tulliselvityslomaketta ei tarvitse täyttää, jos mukanasi olevan käteisvaluutan arvo on alle 10 000 USD.

Mikäli käteistä valuuttaa on enemmän kuin yllämainittu summa tai mukanasi on muuta tullattavaa tavaraa, esim. soittimia tai työkaluja, täytetään tulliselvityslomake kahtena kappaleena.

Tulliselvityksen jälkeen toinen täytetyistä lomakkeista palautetaan matkustajalle, ja se tulee säilyttää koko matkan ajan.

Autonkuljettaja täyttää aina tulliselvityslomakkeen.

Tuliaistuontisäännöt

Tietoa tuotteiden tuomisesta Suomeen EU:n ulkopuolisista maista www.tulli.fi ja www.evira.fi

Liikennevakuutus

Venäjä liittyi Green Gard -sopimukseen 1.1.2009, joten erillistä venäläistä liikennevakuutusta ei tarvita. Saat omasta vakuutusyhtiöstäsi erikseen pyytämällä Green Gardin. Vahingot korvataan Venäjän lainsäädännön mukaisesti. Liikennevakuutuksen korvauskatto on tällä hetkellä enimmillään n. 11.000 euroa ja vakuutus on voimassa vain vastuuvakuutuksena. Se ei korvaa lainkaan syyllisen ajoneuvon kuljettajan eikä samaa perhettä olevien matkustajien vahinkoja.

Matkakohteen turvallisuus

Matkakohteen turvallisuutta ja muita kohdetta koskevia olennaisia tietoja on saatavissa ulkoministeriön sivuilta www.formin.fi

Rokotukset

Varmista, että rokotuksesi ovat kunnossa. Tartuntataudeista hepatiitti, jäykkäkouristus ja kurkkumätä ovat Venäjällä selvästi Suomea yleisempiä.
Lisätietoja www.rokote.fi tai www.thl.fi

Rahanvaihto

Ruplia voi vaihtaa jo Suomen puolella rahanvaihtopisteissä. Junassa voi ostaa ruplia vaivattomasti omalla paikalla istuen ja paluumatkalla ruplat voi vaihtaa takaisin euroiksi. Junassa voit vaihtaa rahaa käteisellä sekä suomalaisilla pankkikorteilla. Rahanvaihtajat kiertävät junassa matkan aikana Suomen puolella. Vainikkalan asemalta kyytiin tulevien matkustajien kannattaa hoitaa valuutanvaihto ennen matkaa, sillä junien lyhyen seisonta-ajan johdosta valuutanvaihto ei onnistu asemalla.
Venäjälle kannattaa varata käteistä valuuttaa mukaan. Pienillä paikkakunnilla ei ehkä ole korttiautomaatteja lainkaan. Suurien kaupunkien korttiautomaattien toiminnassa voi olla myös joskus ongelmia. Pankkikorttitietojen kopiointitapaukset ovat lisääntyneet. Ennen kuin laittaa kortin pankkiautomaattiin, kannattaa tehdä visuaalinen ulkoinen tarkistus, ettei automaatilla ole ylimääräistä kameraa ja kokeilla että kortin syöttöaukko on kiinteä, eikä siinä ole tuplanäppäimistöä. Turvallisin tapa rahan nostoon on pankin sisätiloissa sijaitseva automaatti.
 

Suomen pääkonsulaatti, Pietari

Preobrazhenskaja pl. 4
Puh. + 7 812 331 76 00
sanomat.pie(at)formin.fi
Asiakaspalvelu: ma-pe 8.30-16.15

Kun edustusto on suljettuna, voi hätätapauksissa ottaa yhteyttä ulkoministeriön päivystykseen:
puhelin +358 9 1605 5555, faksi +358 9 629 840 ja sähköposti paivystys.um@formin.fi.

 

Suomen suurlähetystö, Moskova

Kropotkinskij pereulok 15-17
Puh. + 7 495 787 4174
sanomat.mos(at)formin.fi
Aukioloaika: ma-pe 9.00-17.00

Kun edustusto on suljettuna, voi hätätapauksissa ottaa yhteyttä ulkoministeriön päivystykseen:
puhelin +358 9 1605 5555, faksi +358 9 629 840 ja sähköposti paivystys.um@formin.fi.

 

Matkailijan lääkäripalvelu

MedFlight Finland päivystysnumerosta saa apua hätätapauksissa (hoito-ohjeet, lähimpään asianmukaiseen hoitopaikkaan ohjaus, kotiinpaluun järjestelyt, potilassiirrot jne.).

Päivystysnumero 24 h

+358 306 705 800

Kaupunkiloma Viipurissa, 2 pv

Viehättävä Viipuri on ostosmatkailijan pieni paratiisi. Lukuisissa pikkuliikkeissä ja tavarataloissa teet löytöjä ja edullisia ostoksia: pellavaa, kenkiä, laukkuja ja kristallia.

Päivä Viipurissa

Lähde Viipuriin herkuttelemaan ja tekemään edullisia ostoksia. Viehättävä Viipuri palkitsee ostosmatkailijan edullisilla hinnoilla.

 

Kaupunkiloma Pietarissa, 3 pv

Pietari tarjoaa kaikkea: kulttuuria, taidetta, huippumuotia, sirkusta sekä ihania ravintoloita ja kahviloita.

Kaupunkiloma Moskovassa

Lähde omatoimiselle kaupunkilomalle mahtavaan Moskovaan ja koe koko venäläisyyden ydin. Shoppaile, katsele nähtävyyksiä, nauti taiteesta, oopperasta, baletista, hyvästä ruuasta ja suurkaupungin sykkeestä. Mitä tahansa haluatkin, sen Moskova tarjoaa.

Kaupunkiloma Pietarissa, 2 pv

Kahden päivän matkallakin jää aikaa tutustua kaupunkiin! Pietari on monipuolisuudessaan yksi Euroopan parhaista kaupunkilomakohteista. Sieltä jokainen löytää itselleen jotakin.

 

Päiväksi Moskovaan

Lähde omatoimiselle pikalomalle mahtavaan Moskovaan! Päivässäkin ehdit shoppailla, nauttia hyvästä ruuasta ja tutustua tärkeimpiin nähtävyyksiin.

Hyödyllistä tietoa Venäjän matkalle

Viisumit Venäjälle meiltä

Kun matkustat Venäjälle, tarvitset passin lisäksi viisumin. Meiltä saat monikertaviisumit, kertaviisumit loma- ja liikematkoille, ryhmäviisumit, opiskeluviisumit, työviisumit ja risteilyviisumit joko SaimaaTravelin tai itse hankkimallasi kutsulla. Ota yhteyttä.

Nähtävää Moskovassa

Nähtävää Moskovassa

Venäjän länsipuolella sijaitseva Venäjän Federaation pääkaupunki Moskova on Euroopan suurin kaupunki reilulla kymmenellä miljoonalla asukkaallaan.

Nähtävää Pietarissa

Nähtävää Pietarissa

Pietari on Venäjän toiseksi suurin ja Euroopan neljänneksi suurin kaupunki, sekä maailman pohjoisin yli miljoonan asukkaan kaupunki noin 4,7 miljoonan asukasmäärällään.

Nähtävää Viipurissa

Nähtävää Viipurissa

Viipuri on lähellä ja mitä mainioin kaupunkilomakohde. Viipuri on täynnä mielenkiintoista nähtävää, edullista shoppailtavaa, herkullista ruokaa ja suomalaista historiaa. Viipurin kaupunki perustettiin vuonna 1293 ja nimi Viborg tarkoitti alkujaan ”pyhää linnaa”.

Suunnittelu ja toteutus Mainostoimisto Mediakolmio