SAIMAATRAVEL
Saimaa

M/S Carelia vie Viipuriin

Laiva liikennöi Saimaan kanavaa pitkin reitillä Lappeenranta-Viipuri-Lappeenranta. Laivan voit vuokrata myös yksityiskäyttöön.

Laivamatkan aikana risteilyemäntämme neuvoo ja palvelee risteilyvieraita kaikissa kysymyksissä. Laivalla on monenlaista ohjelmaa ja risteilyemäntämme kertoo Saimaan kanavan mielenkiintoisesta historiasta ja nykypäivästä.

Kaksi viihtyisää ravintolaa A-oikeuksin palvelevat risteilyvieraitamme ja tax-free-myymälästä voit ostaa mukavat tuliaiset kotiin. Tax-free myymälässä on myös valuutanvaihto. Jos tarvitset matkan ajaksi ryhmällesi oman tilan, voit vuokrata käyttöösi kymmenen hengen kabinetin. Ostokset ja matkatavarat saat risteilyn ajaksi talteen maksuttomiin lukollisiin säilytyskaappeihin.

M/S Carelia purjehtii Suomen lipun alla.

Laivan tekniset tiedot:

Rakennettu 1969, Husum, Saksa (entinen M/S Ostsee)
Laivan kotisatama vuodesta 1986 on Lappeenranta.
Peruskorjaukset laivalla vuosina 1986,2004 ja 2011.
Pääkoneet 2 x 375kW
Nopeus 14 kn
393 BT
Syväys 2,30 m
Pituus 41 m ja leveys 8,5 m 
Omistaja: Lappeenrannan Laivat Oy
 

Katso tästä M/S Carelian risteilyvalikoimaa.

Varaukset ja kyselyt puhelimitse 05 5410 100 tai sähköpostitse saimaatravel(at)saimaatravel.fi

M/S Carelia vie Viipuriin

Saimaan kanava

Saimaan kanava

Kanavan rakentaminen aloitettiin 1800-luvun alkupuolella ja se avattiin liikenteelle 1856. Avajaisia juhlittiin karjalaiseen tapaan räiskyvästi, jopa niin, että Viipurin linnan torni paloi. Rakennustöitä jatkettiin vielä 1900-luvun alussa, kun kanava havaittiin liian pieneksi suureneville aluksille.

Nykyinen kanava on noin 43 km pitkä ja sijaitsee puoleksi Suomen ja Venäjän alueella.

Korkeusero merenpintaan on 76 m ja se on porrastettu kahdeksalla sululla. Sulun pituus on 85 m ja leveys 13,2 m, putouskorkeus vaihtelee 5,5 – 12,7 m välillä.

Lisätietoja Saimaan kanavasta tästä.  

Suunnittelu ja toteutus Mainostoimisto Mediakolmio